-

KOÇAŞ DOKTORLARA SESLENDİ; " SAĞLIK RAPORU VERİRKEN DİKKAT EDİN"

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ilimiz sağlık müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan doktorların çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çalışanlara vermiş oldukları sağlık raporlarını bundan sonraki süreçte verilirken daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

KOÇAŞ DOKTORLARA SESLENDİ; " SAĞLIK RAPORU VERİRKEN DİKKAT EDİN"
16 Ağustos 2014 - 17:08
Sağlık Problemleri nedeniyle hastanelere ve sağlık kurumlarına giderek iş göremezlik raporu alınıp daha sonra istirahat etmek yerine çeşitli yerlerde dolaşmayı tercih eden işçilerin işverenlere yaşatmış oldukları iş kayıplarının arttığını belirten ATSO Başkanı Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “ Günümüz teknolojisinin her geçen gün daha fazla kullanılması ile birlikte sosyal medya ve paylaşım siteleri birçok yanlışı ortaya çıkartmaktadır. Bu yanlışlıkların başını da bu günlerde çok  kolay sağlık raporu alan işçilerin çektiğini yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde rahatlıkla görebiliyoruz.

 Bugün herhangi bir rahatsızlık nedeniyle hastane ve aile hekimlerine başvuran çalışanlar doktorlardan almış oldukları iş göremezlik raporu ile istirahat etmektedirler.  İş göremezlik raporu alan birçok çalışan bu raporları art niyetle kullanarak çeşitli ortamlarda yapmış oldukları görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak işverenlere yapmış oldukları haksızlıkları göstermektedirler. Bugün işverenlerimiz resmi olarak izin alan bu işçilere herhangi bir uyarı yapamamaktadırlar. Birçok firma yetkilisi Kurumuza gelerek ve şahsımı arayarak bu şikâyetlerine çözüm bulunmasını dile getirmişlerdir. 

Sağlık Bakanlığının yönetmelik ve kanunlarında belirtilen maddeler nedeniyle bu duruma herhangi bir çözüm bulunamayacağı fakat doktorlarımızın çalışanlara iş göremezlik raporu verirlerken daha dikkatli olmaları gerektiğini ve bu konuda sağlık müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili birimlerle görüşmelere başlayacağımızı kendilerine ilettik.  İşverenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Allah’ın izni ile art niyetli bulunan çalışanlara iş göremezlik raporunun minimum seviyelerde olmasını ve çalışanların çok kolay iş göremezlik raporu almalarının önüne geçilmesi için çalışacağımızı ve gerçek mana da rahatsız olan çalışanlarımızın da her zaman yanında olacağımızı belirtmek istiyorum” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum