-

AKSARAY'DA RALLİ HEYECANI

Aksaray Belediyesinin Düzenlediği 1. Ihlara Rallisi Çok Büyük İlgi Gördü

AKSARAY'DA RALLİ HEYECANI
31 Ağustos 2014 - 12:56
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Aksaray’da bir ilke daha imza attı. 32.Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Aksaray tarihinde ilk kez klasik otomobil rallisi düzenlendi.

Aksaray’da festival kapsamında ilk kez klasik araçların yarıştığı 1. Ihlara Rallisi düzenlendi. Ralli için Ankara Klasik Otomobil Kulübü’nden gelen 17 klasik araç Hükümet Meydanı’nda sergilendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bu yıl Aksaray’da çok güzel şeyler olacak. Ihlara Festivalimiz kapsamında otomobillerimiz yarışacak.  Bizim için gerçekten çok gurur ve onur meselesi. Çünkü ilk defa yapılıyor Aksaray’ımızda. Böylelikle Aksaray’ımızı da Türkiye’ye tanıtmak maksadı ile güzel bir çalışma oldu. Bundan sonra da bunu devam ettireceğiz. Bugün inşallah 17 aracımız yarışacak. Ama gelecek senelerde bunların sayısını artırmak sureti ile Aksaray’ımıza yeni bir çehre, yeni bir kazanç sağlamak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 1. Ihlara Rallisi, Aksaray Kent Meydanı’nda verilen start ile başladı. Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın ilk otomobile verdiği startın ardından klasik otomobiller Türk bayrakları ile şehir turunun ardından etaplara doğru yola çıktılar.

250 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen Aksaray 1. Ihlara Rallisi’nin ikinci gününde, yarın sabah yine meydandan verilecek startın ardından Ihlara yönündeki etaplar koşulacak.

Selime, Güzelyurt, Baraj Yolu, Helvadere, Gülağaç başta olmak üzere yarışma parkuru üzerinde birbirinden güzel ve görülmeye değer tarihi bölgelerde yer alan etapların ardından saat 17.00’de kent meydanında yapılacak finiş seremonisi ve ödül töreni ralli sona erecek.



 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum