-

BESTAMİ ZABUN'DAN YONCA ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNE ZİYARET

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Merkez İlçe Yonca Üreticileri Birliğini ziyaret ederek yonca üreticilerinin sorunlarını dinledi.

BESTAMİ ZABUN'DAN YONCA ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNE ZİYARET
01 Eylül 2014 - 15:52
Ziyarette Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat Kasal'da hazır bulundu.

Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Aydere, Yonca Üreticileri Birliği Başkanı İşmail Yaşar ve yönetim kurulu ile kasabadaki yonca üreticilerinin hazır bulunduğu toplantıda, birliğin daha aktif hale getirilmesi, üreticilerin gelir düzeylerinin artırılması, yonca tarımında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ile Aksaray'ın yoncada marka oluşturması için yapılması gerekenler görüşüldü.

İl Müdürümüz Bestami Zabun "Aksaray'ın yonca üretiminde Türkiye'de söz sahibi olduğunu, hayvancılığın gelişmesinde ve ülkenin kaba yem açığının kapatılmasında Aksaraylı yonca üreticilerinin önemli bir rol üstlendiğini belirterek, İlimizde 2005 yılında kurulmuş bulunan Yonca Üreticileri Birliği pazarlamada aktif olursa üretici daha fazla kazanacaktır. Birlik aracılığıyla, yonca tarımındaki karşılaşılan sorunlardan; su sorunu dahil, makine parkı, eğitim, pazarlama ve en önemlisi de yoncada marka haline gelebilme konularında önemli mesafeler kat edilebilecektir. Aksaray Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik planında bu konuya da yer verdik.  İl Müdürlüğü olarak birliğe her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca yonca, süt ve süt ürünleri ile çerezlik kabak çekirdeğinde marka haline gelmek için ne gerekiyorsa yapacağız. " dedi.

Yapılan görüşmelerde birliğin daha aktif hale getirilmesi, pazarlama ve diğer konularda yeni teşekküllerin oluşturulması konularında görüş birliğine varıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum