-

YAPILAN RAYLI SİSTEM ÇOK ÖNEMLİ BİR CAN DAMARI OLACAK

Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı kapsamında Mevlana Caddesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’ya çok önemli bir can damarı kazandırdıklarını belirtti.

YAPILAN RAYLI SİSTEM ÇOK ÖNEMLİ BİR CAN DAMARI OLACAK
01 Eylül 2014 - 17:56
Hattın, Selçuklu bölgesiyle Karatay bölgesini tam olarak buluşturacağını belirten Başkan Akyürek, bölgede ziyaretçi sayısının artacağını, büyük bir ticari hareketlilik yaşanacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı kapsamında Mevlana Caddesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı’nın Selçuklu bölgesiyle Karatay bölgesini tam olarak buluşturacağını belirten Başkan Akyürek, Mevlana Caddesi’nin ve bölgenin Selçuklu ile buluşması neticesinde gelen ziyaretçi sayısının artacağını, büyük bir ticari hareketlilik yaşanacağını söyledi. Gidiş - geliş 14 kilometrelik hattın Türkiye’de bir ilki oluşturduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Burada, dünyada da birkaç şehirde olan ileri teknolojiyi uyguluyoruz. Hattımızda Mevlana Kültür Merkezi’ne kadar olan alanda direk ve tel olmayacak. Hat, Mevlana Kültür Merkezi’ne kadar taşıt trafiği ile birlikte işleyecek” dedi. Bölgede çalışmanın özen istediğini, 60-70 santimetrelik kazıda bile tarihi eserlerin çıkma ihtimaline karşı Anıtlar Kurulu’ndan yetkililer gözetiminde çalışıldığını kaydeden Başkan Akyürek, “Burası, Türkiye’de en hızlı yürüyen çalışmalardan biridir. Yapmaya başlayalı 1,5 ay oldu. Su ve kanalizasyon hatları ile diğer altyapı hatları by-pass edildi. Şimdi de raylı sistem altyapısı hazırlandı ve raylar döşenmeye başlandı. Çalışmaları kısa bir süre içinde bitirmeye çalışıyoruz. Temmuz-Ağustos döneminde yoğun çalışmamızın nedeni okullar kapalı iken tamamlamak istememiz. 20 Eylül’e kadar Mevlana’ya kadar olan alandaki çalışmayı tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Çalışma sırasında taşıt trafiğine kısmen izin verebildik. Bu süreçte sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza da sabırları için çok teşekkür ediyoruz. Şehrimize çok önemli bir can damarı kazandırıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum