-

GAGAVUZ SANAT TOPLULUĞU EKİBİ BAŞKAN YAZGI'YI ZİYARET ETTİ

32. Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivalinde gösteri sunmak üzere Moldavya’dan Aksaray’a gelen Gagavuz Sanat Topluluğu dans gösteri ekibi Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

GAGAVUZ SANAT TOPLULUĞU EKİBİ BAŞKAN YAZGI'YI ZİYARET ETTİ
05 Eylül 2014 - 15:38
Festival etkinliğine katılmak üzere Moldovya’dan bir grup Gagavuz Türkü Aksaray’a geldi. Gagavuz Türk grubuna öncülük eden Gagavuz Kültür ve Turizm İdare Bakanı Vasili İvancuk ile Türksoy Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Hukuk İşler Daire Başkanı Sançar Mülazımoğlu beraberindeki dans gösteri ekibi ile Aksaray Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile görüştüler.

Geleneksel kıyafetlerle ziyarete gelen ekibi kabul eden Başkan Yazgı, “Ülkemize ve şehrimize hoş geldiniz” diyerek karşıladığı gruba yakın ilgi gösterdi. Dans topluluğu ekibinin Festivale ayrı bir renk katacağını belirten Başkan Yazgı “Festivalimize katılmak için çok uzun yoldan geldiniz. Sizleri şehrimizde misafir etmekten büyük mutluluk yaşıyorum. Öncelikle İdare Bakanı Vasili İvancuk ve Hukuk Daire Başkanı Sançar Mülazımoğlu ve dans gösteri ekibine çok teşekkür ederim. Sizlerin burada olması Kültürlerarası kaynaşma ve dayanışmayı artıracak aynı zamanda aramızda dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirecektir” açıklamasında bulundu.

Görüşmenin sonunda Başkan Yazgı, kendisini ziyarete gelen yabancı misafirlere, Aksaray’ı temsil eden ve şehrimize özgü bir takım hediyeler takdim etti.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum