-

AKSARAY BELEDİYESİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ ÇANAKKALE'YE UĞURLADI

Festival kapsamında şehit aile ve gazi yakınları Çanakkale’ye gönderildi...

AKSARAY BELEDİYESİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ ÇANAKKALE'YE UĞURLADI
05 Eylül 2014 - 15:44
32. Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesi, şehit aile ve gazi yakınlarını Çanakkale’ye uğurladı. Kurşunlu Cami önünde kafileyi uğurlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehit ailesi ve gazilere hayırlı yolculuklar diledi.

Aksaray Belediyesi, festival programı çerçevesinde şehit yakınları ve gazilerden oluşan yaklaşık 40 kişilik kafileyi Çanakkale’ye uğurladı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,  otobüs hareket etmeden önce geziye katılacak şehit yakınları ve gazilerle görüştü.

Çanakkale savaşının, Türklüğün var olma mücadelesi olduğunu belirten başkan Yazgı, “Bu vatan toprağı kolay kazanılmadı. Binlerce hatta yüzbinlerce insanımız gövdesi siper ederek seve seve canı feda etti. Milletimizin mücadelesi Çanakkale’de adeta destanlaştı. Bu vatan toprağı uğruna gözünü bile kırpmadan canını veren, kanını akıtan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan siz aileleri ve yakınlarını, Çanakkale’ye göndermek bu festival gününde bizlere nasip oldu. Tekrar hayırlı yolculular” dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, şehit aileleri ve gaziler adına Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti.

 Yolculuk öncesinde Başkan Yazgı ile kafilede bulunan bazı yolcular, otobüs önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum