-

32. ULUSLARARASI AKSARAY IHLARA KÜLTÜR TURİZM ve SANAT FESTİVALİ FOTOĞRAFLARI

32. Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesi tarafından kent meydanında film festivali açılış töreni düzenlendi. Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Alay Komutanı Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Türk Sinemasının tanınmış birçok siması katıldı.

32. ULUSLARARASI AKSARAY IHLARA KÜLTÜR TURİZM ve SANAT FESTİVALİ FOTOĞRAFLARI
06 Eylül 2014 - 13:36
                                  ( Resimleri Büyük Boyutta izlemek için üzerlerine tıklayınız )

Şehir merkezinde başlayan ve yoğun katılım eşliğinde start alan kortej yürüyüşü sonrasında valilik meydanında film festivalinin açılış kurdelesi büyük bir coşku ile kesildi.Türk Sinemasının oyuncuları ile beraber Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı festival kütüğüne bröveyi çaktı. Ardından Gagavuz sanat topluluğu dans ekibi, dans gösterisinde bulundu. Gagavuz Kültür ve Turizm İdare Bakanı Vasili İvancuk, “Biz Türk kanındanız. Gagavuz’dan sizlere selam getirdik. Buraya 30 kişi geldik ama 175 bin Gagavuz Türkleri de davet bekliyor” diyerek kendi enstrümanı ile kısa bir müzik resitali sundu.

Kent meydanında yapılan film festivali açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bu yıl 32.’ sini düzenlediğimiz festivalimizde ilk defa bir film festivalini düzenlemiş bulunmaktayız. Şehrimizde yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle Aksaray artık marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aksaray aslında geçmiş dönemlere baktığımızda Yeşilçam ve şimdilerde ise yapım şirketlerinin dikkatini çeken bir şehir. Çünkü ilimizde birçok medeniyetlerin izlerini taşıyan birçok alan var. Doğal olarak burası film çekimlerinde kullanılacak doğal bir plato konumunda. Ihlara vadisi, selime katedrali, taş binalar, tarihi cami, kiliseleri ve köprüleriyle film yapım şirketleri için burası gözde mekânlar arasındadır. Yeşilçam’ın unutulmaz Deprem filmi, yine Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı Keriz filmi, yine Propaganda filmi, Yine Kürşat Hocamızın yönetmenliğinde Yunus Emre Aşkın sesi, daha ismini sayamayacağımız birçok film ilimizde çekilmiştir.

           SOMUNCU BABA FİLMİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ 

Konu film festivali olunca Somuncu Baba’dan bahsetmek istiyorum. Kürşat Kızbaz hocamızın yönetiminde Aksaray’ımızın en önemli manevi önderleri arasında bulunan Somuncu Baba’nın filmi çekmeyi düşünüyoruz. Filmin galalarını da İstanbul, Ankara, Berlin, Azerbaycan gibi yerlerde yapalım istiyoruz ki amacımız Aksaray’ın daha tanınır hale getirmek. Bu zamana kadar Aksaray, önünde başka bir il adı ile anılıyordu. Bizim amacımız ise bu takıları tamamen kaldırıp, Aksaray’ı Türkiye’ye ve hatta dünyaya tanıtmak olacak. Hedefimiz büyük, çalışmalarımızı bu hedefler doğrultusunda bir bir gerçekleştiriyoruz. Bizleri kırmayarak yoğun programalar arasında İstanbul’dan festivalimize katılan sinema oyuncularımıza, zaten birçoğunu sinema ve dizilerden tanıyorsunuz, herkese ayrı yarı teşekkür ederim. Bizleri bu şenlikte yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ederim” diye konuştu.

Festival boyunca gösterime girecek olan, “Benim Dünyam”, “İlk Aşk”,  “Yunus Emre Aşkın Sesi”, “El Yazısı”, “Çanakkale 1915”, “Fetih 1453’,  “Deprem”, “Keriz” , “Kızım İçin” adlı filmlerin fragmanı gösterime sunuldu.

Film festivaline katılım ve katkılarından dolayı sinema oyuncusu Nilay Cafer’e plaketini Vali Şeref Ataklı, yine sinema oyuncu Nihat Mürşitpınar’a plaketini Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Türk Sineması Başarı Ödülü Alan  ‘FETİH 1453’ ve ‘Yunus Emre Aşkın Sesi’ film başrol oyuncusu Devrim Evin’e ödülünü Alay Komutanı Levent Ölmez ve Türk Sineması Başarı Ödül sahibi Sinan Taymin Albayarak’a ödülünü ise usta yönetmen Kürşat Kızbaz verdi.

 

                        Film Festivalinde hava fişek gösteri sonrasında açık havada “Yunus Emre Aşkın Sesi” isimli film gösterime girdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum