-

EREL ''ULUKIŞLA–AKSARAY ARASI TREN HATTI HAYAL DEĞİL''

MHP İl Başkanı Av. Ayhan EREL yaptığı açıklamada

EREL ''ULUKIŞLA–AKSARAY ARASI TREN HATTI HAYAL DEĞİL''
08 Eylül 2014 - 11:16
“ Yeni hükümet programında Antalya -Kayseri  arası Yüksek Hızlı tren  hattının Aksaray’dan geçeceğini memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Düşünen ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak dua  ve dileğimiz  bu projeninde 2002 yılından beri taahhüt edilen  diğer projeler gibi sadece lafta kalmamasıdır.

Aksaray’ımız her geçen gün özel teşebbüsün çalışma ve yatırımları ile Türkiye’nin parlayan yıldızı haline gelmektedir. Aksaray’ımıza yatırım yapmak isteyen değerli işadamlarının öncelikle sorguladıkları ve istedikleri Aksaray’ın demiryolu bağlantısı olmaktadır. Aksaray’ımız ile Ulukışla tren istasyonu arası 70 km olup Aksaray’ın öncelik ve ivedikle  bu istasyon ile bağlantısının  gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu gerçekleştiğinde Aksaray’ımızın endüstri ve tarım ürünleri yük trenleri ile güney limanlarına oradan da dünyanın dört köşesine  ekonomik ve kolay şekilde ulaşmış olacaktır. Yine Yurt dışından ve yurt içinden  gelecek olan  her türlü malzeme çok rahat bir şekilde Aksaray’ımıza  ulaşacaktır.

62. Hükümette  Bakan olarak  yer almasını ümitle beklediğimiz Sayın Milletvekillerimizden talebimiz ilgili kurum ve kuruluşlarla diyaloga geçerek Aksaray- Ulukışla arası Tren hattının biran önce hayata geçirilmesini sağlamalarıdır. Bu gerçekleştiğin de   Aksaray’da sanayileşme daha çok hız kazanacak her açılan fabrika hemşehrilerimize  iş ve aş sağlayacaktır. İş ve aş sahibi olan vatandaşlarımızla birlikte biz Aksaraylılar bunu gerçekleştiren sayın milletvekillerimize şükran ve minnet duyacağız. Hatta uygun görülürse  Aksaray’ da ki istasyona vekillerimizin  isim veya soy isimlerinden oluşacak bir isim verilmesine öncülük yapacağımız Sayın vekillerimize ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.

                          Av. Ayhan EREL



                         MHP İL BAŞKANI

YORUMLAR

  • 0 Yorum