-

AKSARAY DA ZEKAİ TUNCA RÜZGARI ESTİ

BAŞKAN YAZGI BARİKAT VE PROTOKOL GELENEĞİNİ KALDIRARAK KONSERİ HALKIN İÇİNDE İZLEDİ ... “ O Halkın İçinde Bir Başkan”

AKSARAY DA ZEKAİ TUNCA RÜZGARI ESTİ
10 Eylül 2014 - 15:33
32. Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivalinin 5. gününde kent meydanında Hicaz Grubu & Zekai Tunca konseri gerçekleşti. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, her konserde olduğu gibi bu konserde protokol geleneğine ortadan kaldırdı, beraberindekilerle halkın içerisinde bir yer bularak konseri halk ile iç içe takip etti.

Türk sanat müziğinin en usta isimlerinden olan ünlü sanatçı Zekai Tunca, festival kapsamında Aksaray’a gelerek muhteşem bir konsere imza attı. Usta sanatçıya Hicaz Grubu eşlik ederken kent meydanına saatler öncesinde gelen Zekai Tunca hayranları, ünlü sanatçının sahne almasını sabırsızlıkla bekledi.

Başkan Yazgı, daha önceki konserlerden farklı olarak bu kez güvenlik barikatının da kaldırılmasını istedi. Protokol geleneğini kaldıran Başkan Yazgı, yakın misafirleri ve eşi Hasibe Yazgı ile beraber halkın içine birer sandalyeye oturarak konseri hep birlikte dinlediler.

 En sevilen şarkılarını sahnede seslendiren Zekai Tunca, daha sonra sahneden aşağıya inerek hareketli şarkılarıyla hem oynadı hemde oynattı. Dillerden düşmeyen şarkılarını konsere gelenlerle beraber söyleyen usta sanatçı, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

 Gecenin sonunda kendisine böyle bir imkânı sunan Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür eden ünlü sanatçı, Aksaray’a son bu yıl ikinci kez geldiğini ve Aksaray’ı çok beğendiğini söyledi. Başkan Yazgı, geceyi renklendiren Türk sanat müziği sanatçısı Zekai Tunca ile Türk Sanat Müziği Korosu Hicaz Grubu şefi Yaşar Musaoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum