-

SULTANHANI AK GENÇLİKTEN İLÇELİK TALEBİ

Parti Aksaray İl başkanlığı makamında. Fatih Yıldırıcıya ziyaret gerçekleştiren Sultanhanı Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Kara ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Başkanına 10 bin nüfusun üstünde bulunan İlçelik konumunda olan kasabaları için ilçelik talebinde bulundular ve Sultanhanına özgü yapılan el dokuma halı hediye ettiler.

SULTANHANI AK GENÇLİKTEN İLÇELİK TALEBİ
15 Eylül 2014 - 15:13
Sultanhanı hakkında İl Başkanına bilgiler veren, gençlik kolları Başkanı Yunus Emre Kara, Sultanhanı Kervansarayı'nın 1229 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alâeddin Keykubad tarafından yaptırıldığını, günümüze ulaşan Türkiye ve dünyadaki en büyük kervansarayına ev sahipliği yaptığını ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiğini ifade etti. Ayrıca kasaba nüfusunun 10 binin üzerinde olduğunu belirten kara, Bu konumu nedeniyle ilçelik vasfını hak ettiğini vurgulayarak, Sultanhanına İlçelik talebinde bulunmak, sizin aracılığınız ile üst kademelerimize iletilmesi hasebiyle geldik dedi.

Sultanhanı Ak Gençlikten kendisine hediye edilen halı için öncelikli olarak teşekkür ettiğini ifade eden İl Başkanı Yıldırıcı, Sultanhanı Kasabasının ilçeliği hak ettiğini, 10 binin üstünde nüfusu olduğunu, bu haliyle bile ilçelerin bazılarından büyük olduğun belirtti. İlçelik vasfını alabilmesi için bizlerde gerekli yerlere konuyu ileteceğiz, dedi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum