-

VALİ ATAKLI DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

Vali Şeref Ataklı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Aksaray İl Müdürlüğüne atanan Mehmet Yüksek’e yeni görevinde başarılar dileyen Vali Ataklı yürütülen hizmetlerle ilgili İl Müdürü Mehmet Yüksek ve diğer ilgililerden bilgi aldı.

VALİ ATAKLI DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET
12 Eylül 2014 - 18:46
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sosyal yardımlar, aile ve toplum, çocuk, kadın, özürlü ve yaşlılar ile şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetlerin sunulduğunu belirten Vali Ataklı, yürütülen çalışmalarda Aksaray’ın iyi durumda olduğunu söyledi.



        Sosyal devlet olmanın gereği olarak toplumu oluşturan ailelere, çocuklara, kadın ve yaşlılara en iyi şekilde hizmet verilmesi gerektiğini belirten Vali Ataklı, ‘Devletin şefkatine ihtiyaç duyan her vatandaşımıza duyarlı şekilde yaklaşarak sorununu dinlemek, imkanlar ölçüsünde ihtiyacını gidermek için gayret göstermeliyiz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün ilgili birimleri en iyi şekilde görevlerini yerine getirme özeni ve gayretini göstermektedir. Bizlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. ‘dedi.



        Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğüne bağlı kurumların yöneticilerinden bilgi alan Vali Ataklı, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde başlatılan  “ Umut Evi Projesi ” hayata geçirildiğini söyledi. Proje hakkında bilgi alan Vali Ataklı, hazırlanan proje ile; engellilerin toplum hayatına aktif katılımlarının sağlanarak, sıcak bir ev ortamında bakım, eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandırılmasını hedeflendiğini belirtti. 



        Vali Ataklı, proje ile eğitilebilir durumdaki engellilerin yaşayacakları mahallede, çevrelerindeki kişi ve aileler ile daha etkin iletişim kurmaları sağlayarak,  bağımsız olarak hayatlarını sürdürmeleri,   kendilerini toplumun bir parçası olarak hissetmelerini sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum