-

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRICI "EĞİTİM AK PARTİ HÜKÜMETİNİN ÖNCELİĞİDİR"

AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında 2014–2015 Eğitim–Öğretim Yılının öğrenci ve öğretmenlerimiz için verimli bir yıl olacağını belirterek, yeni dönemin hayırlı olması dileklerini iletti.

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRICI "EĞİTİM AK PARTİ HÜKÜMETİNİN ÖNCELİĞİDİR"
13 Eylül 2014 - 14:23
 Eğitimde alınan mesafenin, gelişmenin, ilerlemenin ve uluslararası rekabetin en önemli göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmenin kaliteli bir eğitimle mümkün olabileceğini aktaran İl Başkanı Yıldırıcı, Eğitim milletimiz ve insanlık açısından büyük önem taşımaktadır. Bir uygarlık projesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim alanındaki nihai hedefi insan yetiştirmektir. Dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri doğru anlayan, yorumlayan, dünyayla barışık ama aynı zamanda, bilimde, sanatta, sporda ve teknolojide dünyayla boy ölçüşebilen insan yetiştirmektir. Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmanın yolu eğitimden geçmektedir.

Eğitim ve öğretimin ülkenin geleceğini belirlediğini, gelişmiş, güçlü, büyük ülke medeniyetleri seviyesine ulaşmanın, en temel unsuru olduğunu belirten Yıldırıcı, Ak Parti hükümeti döneminde eğitim için her fedakârlığın yapıldığını, kitapların ücretsiz verildiğini, anaokulların yaygınlaştırıldığını, okul ve derslik sayılarının arttırıldığını, boş öğretmen kadrolarına yeni atamalar yapılarak, öğretmen açığının kapatıldığını söyledi.

Aksaray’da 2002 yılında derslik sayısının 1701 iken, Ak Parti döneminde bu sayının sürekli yükseldiğini, 12 yıl içersinde tüm cumhuriyet döneminde yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıldığını belirtti. Tüm ilkokullarda anakokulu açıldığını belirten il başkanı, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilerimize ücretsiz ders kitaplarının devletimiz tarafından verildiğini ve Fatih Projesi dâhilinde birçok okulumuza akıllı tahtanın kurulduğunu, tablet bilgisayarlarında okulların açılmasına müteakip öğrencilere dağıtılacağını, eğitim seviyesinin ve kalitesinin artması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

 Yeni dönemin hayırlar ve başarılar getirmesini dileyen Yıldırıcı “Yeni Eğitim-Öğretim dönemi ülkemize, şehrimize, öğretmenlerimize ve geleceğimizin garantisi olan öğrencilerimize hayırlı olsun. Çok daha güzel yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum