-

TRT CANLI YAYIN İLE AKSARAY TÜRKLERİNİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITTI

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Aksaray Valiliği ile TRT’nin işbirliğinde “Aksaray Türkülerinin Albümü” gala konseri kent meydanında gerçekleşti.

TRT CANLI YAYIN İLE AKSARAY TÜRKLERİNİ TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITTI
13 Eylül 2014 - 16:20
TRT geceyi canlı canlı yayınlayarak Aksaray Türkülerinden oluşan albümü tüm Türkiye ve Dünyaya tanıttı. Muhteşem Konserde Aksaray’a özgü türkülerin derlemesi seslendirilirken TRT Yönetim Kurulu üyesi Recep Şahin, konsere ev sahipliği yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür etti ve artık Aksaray Türkülerinin TRT arşivine kayıt edildiği duyurdu. Başkan Yazgı ise TRT ekibini Aksaray’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktarıp, programda emeği geçen başta TRT ailesi olmak üzere herkese teşekkür etti.

32. Uluslararası Aksaray Ihlara Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde “Aksaray Türküleri Albümü” galası muhteşem bir konserle tanıtıldı. Kent meydanında başlayan konserde TRT Türk Halk Müziği korosu sanatçıları Aksaray’a özgü 19 eserden oluşan albümü başarı ile seslendirdi. Konserde İç Anadoluyu yansıtan ve Aksaray’a yöresine özgü ezgilere de yer verildi.Ünlü sanatçı hemde bestekar Hüseyin Turan’da, TRT Türk Halk Müziği korosuna konuk sanatçı olarak katılarak Aksaray Türkülerini seslendirdi.

Büyük beğeni toplayan “Aksaray Türküleri Albümü” gala konserinde, Aksaray ile özdeşleşmiş türküler TRT’nin ‘İl İl Türkülerimiz’ adlı programla canlı canlı yayınladı. Aksaray, TRT aracılığı ile Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum