-

AKSARAY ŞEHİR MERKEZİNDE TONAJ UYGULAMASI BAŞLADI

Aksaray’da ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yolların açılması işlemine ve mevcut yolların altyapı, bakım ve asfaltlanması çalışmalarına Aksaray belediyesi tarafından hızla devam ediliyor. Yaz döneminde, şehrin pek çok noktasında, yolların düzenlenmesi adına önemli çalışmalar hayata geçirildi.

AKSARAY ŞEHİR MERKEZİNDE TONAJ UYGULAMASI BAŞLADI
13 Eylül 2014 - 17:35
Herkesin ortak malı olan yolların çok daha düzenli bir hale gelmesi kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına bağlı; ancak en az bu kadar önemli olan başka bir konu ise yapılan yolların korunması. Özellikle ağır tonajlı araçlar münasebetiyle, yapılan yeni yollar kısa sürede bozuluyor ve tahrip oluyor. Vatandaşlar, ilgili kamu kurumlarının yollarla ilgili çalışma yapmasının onların görevleri olduğunu, ancak bu yolların korunmasının da bir vatandaşlık ödevi olduğunu anımsattılar. Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) bağlantı sağlayan yolu örnek gösteren vatandaşlar toplumsal duyarlılığa dikkat çekti ve yapılan hizmetlerin korunması noktasında, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Ağır tonajlı araçların, zaman zaman kapasitenin üzerinde yük taşımasının yolları bozan temel unsur olduğuna değinen vatandaşlar, bir yolun aynı dönemde birkaç kez yapılmasının, düşünülen yeni yatırımların da gecikmesi anlamına geldiğini ifade ederek, “Bu sorunun üstesinden ancak duyarlılıkla gelinebilir” dediler.

Yolların bakım ve onarımı konusuna hassasiyetle yaklaşıldığını belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ağır tonajlı araç sürücülerin kurallara uyması halinde asfalt ömrünün uzayacağını belirtti.Ayrıca Başkan Yazgı, asfaltın kamu kaynaklarıyla yapıldığını hatırlatarak kamu kaynaklarıyla yapılan hizmetleri korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

 Öte yandan OSB yolu başta olmak üzere, şehrin bazı noktalarında, Emniyet Müdürlüğü’nün tonaj kontrollerine başladığı, kurallara uymayanlar için ceza işlemi uygulanacağı belirtildi. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum