-

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

TÜRKAV Başkanı M.Tuğrul KARACAER yeni eğitim öğretim yılı münasebetiyle mesaj yayınladı.2014-2015 Eğitim Öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere, velilere hayırlı olmasını dileyen M.Tuğrul KARACAER;...

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
15 Eylül 2014 - 12:34
Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginliğidir. Bu nedenle eğitim öğretim sistemimizi çağın gereklilikleri doğrultusunda ele almak, yeniliklere uyum sağlayabilecek uzun vadeli planlamayı gerektiren bir anlayışla uygulamaya koymak zorundayız. Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir; onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci bireyler olarak yetiştirmenin yanı sıra vatan ve millet sevgisi aşılamakta asli görevimiz olmalıdır.

Haram ile helalin, doğru ile yanlışın farkında olan dürüstlüğün bir meziyet değil her insanda olması gereken bir vasıf olduğu gerçeğini kavrayabilen nesiller yetiştirmenin son zamanlarda daha da önem kazandığının toplum olarak bilincindeyiz. Bizler bu kıstaslarda bir eğitim ve öğretim özlemi içerisinde iken son zamanlarda milli eğitim camiasında yaşanan olumsuz gelişmeler maalesef bu eğitim öğretim yılının da sancılı başlamasına neden olmuştur.

Okul yöneticilerinin görevden alınması ve yerlerine yapılan atamalar partizanlığın geldiği noktayı göstermesi açısından ibret vericidir. Okul öncesi eğitimde yarı zamanlı eğitime geçilmesi aileleri özellikle çalışan anne ve babaları zor durumda bırakmış ve aileler hem okul parası hem de bakıcı parası ödemek durumunda kalmışlardır. Yine devlet okulları zor şartlarda ödenek yetersizliği ile uğraşırken özel okullara verilen teşviklerde manidardır.

İstikrarın devamı siyasilerimiz tarafından sürekli vurgulanırken Milli Eğitim Bakanlığında on iki yılda sayamadığımız kadar bakan ve bürokratın değişmesi de ilginç bir istikrar öyküsü oluşturmuştur. Her gelen bakanın değişik bir sistem uygulaması velileri ve öğrencilerimizi adeta isyan ettirmektedir. Eğitim camiamızda yaşanan sorunların bir an önce giderilmesi dileği ve düşüncesiyle; 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

M.Tuğrul KARACAER

Türkav Aksaray Şube Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum