-

TAŞIMALI EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN YEMEK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Aksaray’da merkeze bağlı köy ve kasabalardaki 51 taşıma merkezli okullarda eğitim öğretim gören öğrencilerin yemek sorunu çözüme kavuşturuldu.

TAŞIMALI EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN YEMEK SORUNU ÇÖZÜLDÜ
17 Eylül 2014 - 13:59
Toplam 1870 öğrencinin 4 çeşitten oluşan yemekleri Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanacak yemekler, sıcaklığını koruyan özel taşıma kaplarında okullara ulaştırılacak.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Taşıma merkezli okullarda öğrenim gören öğrencilerin yemeklerini hazırlayacak okulun yeniden düzenlenen mutfak bölümünü gezen Vali Ataklı Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Okul Müdürü Cengiz Koçak’tan bilgi aldı.

Daha önce öğrencilerin yemek ihtiyacı yüklenici firmalar tarafından karşılanırken yapılan yeni düzenleme ile mutfak bölümü genişletilerek kapasitesi arttırılan Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu hizmeti vermeye başladı.

Vali Şeref Ataklı incelemelerin ardından yaptığı açıklamasında gıda mühendisi denetiminde ilk etapta 1400 sıcak, 470 kumanyadan oluşan yemeklerin hazırlandığı okulun mutfak bölümünün toplamda 4 bin öğrenciye hizmet verecek duruma getirildiğini söyledi

Önceki yıllarda bu hizmetin dışardan sağlandığını ifade eden Vali Ataklı, ‘’Daha önceki uygulamada bir takım sıkıntılarla karşılaşılıyordu. Bundan sonra okulumuz bünyesinde oluşturulan yemekhaneden üretilen yemeklerle öğrencilerimiz sıcak yemeklerini alacaklar. Gördüğümüz kadarıyla iyi bir organizasyon yapılmış durumda. Okulların açılması ile bu hizmet başlatıldı. Gayet güzel dönüşler alıyoruz.  Öğrencilerimiz beslenme şartlarına uygun şekilde sıcak yemeklerini alacaklar. Bu hizmeti en uygun şekilde verme gayreti içinde olacağız. Bu konuda yapılan çalışmaları gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürümüzü ve Okul Müdürümüzü tebrik ediyorum’ diye konuştu.

Kalori değerleri hesaplanarak hazırlanan yemek listelerini inceleyen Vali Ataklı öğrenciler için hazırlanan menü ile Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, okul idareci ve öğretmenlerle  öğle yemeği yedi. Aşcı ve yemekhane personelini tebrik eden Vali Ataklı, herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden kaliteli hizmete devam edilmesini istedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum