-

POLONYA HEYETİ AKSARAY İNCELEMELERİNE DEVAM EDİYOR

Avrupa Birliği VABPRO şehir eşleştirme karşılıklı çalışma programı dahilindeKujawsko-Pomorskiebölgesinin başkenti olan Torun kentinden 5 kişilik delegasyon heyeti inceleme yapmak üzere Aksaray’a geldi.

POLONYA HEYETİ AKSARAY İNCELEMELERİNE DEVAM EDİYOR
17 Eylül 2014 - 14:35
Daha önce Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan’ın katıldığı kardeş şehrimiz olarak eşleştirilen Kujawsko-Pomorskiebölgesinin başkenti olan Torun kenti heyeti yatırım projelerini incelemek üzere Aksaray’a geldiler. İlk olarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret eden Polonya heyeti, yerel yönetimler konusunda bilgi alışverişinde bulundular. Polonya’da ve kendi eyaletlerindeki taşra teşkilatı ile Türkiye’deki yerel yönetimler arasında farklılıkları değerlendiren heyet,tarım ve sanayi politikaları ve uygulamaları konusunda bilgi aldılar. Aksaray ile kardeş şehir olarak eşleşmekten duydukları memnuniyeti belirten heyet, daha sonra Aksaray Belediyesinin yönetim şeması ve projeleri hakkında slayt sunumunu izlediler.

Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya Polonya’nın gelenek ve göreneklerini yansıtan hediye takdiminde bulunan heyete, Çini sanatında bir takım hediyeler verildi. Polonya heyetinin Aksaray gezisine Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan öncülük etti. Polonyalılar, müzeye dönüştürülen Cumhuriyet tarihinin ilk fabrikası Azmi Milli’yi gezdiler. Fabrika ile ilgili bilgiler alan heyet, Zinciriye Medresesine gerçekleşen toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Polonya’dan Aksaray’ı ziyaret eden heyetteKujawsko-Pomorskie Bölgesel Meclis Başkan Yardımcısı RyszardBober, bölgesel meclis tarım bölümü başkanı  MiroslawaKonicka, bölgesel Meclis üyeleri ElzbietaPiniewska, WieslawZurawski veAB Uluslararası dış ilişkiler UzmanıKatarzyanaRzemykowska bulunuyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum