-

GÖZÜMÜZ AYDIN AKSARAY'IN KARDEŞİ OLDU

Kardeş şehir eşleştirmesi çerçevesinde Polonya’nın Kujawsko-Pomorskiebölgesinin başkenti olan Torun kenti ile Aksaray Kardeş Şehir oldular...

GÖZÜMÜZ AYDIN AKSARAY'IN KARDEŞİ OLDU
20 Eylül 2014 - 09:49
Avrupa Birliğinin desteklediğiVABPRO şehir eşleştirme ve çalışma programı dâhilinde Aksaray’a gelerek sanayi ve tarım yatırımları inceleyen Polonya heyeti ile Aksaray arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan’ın beraberindeki heyet ile beraber Polonya’nın Kujawsko-Pomorskiebölgesinin başkenti olan Torun kentine düzenlemiş olduğu gezi sonrasında Polonya’dan 5 kişilik delegasyon heyeti Aksaray’a geldi. Bir süredir şehrimizde bulunan heyetin yatırım tesislerindeki incelemeleri sürüyor.Kardeş şehir eşleştirmesi çerçevesinde her iki ülke arasında gerçekleşen gezi programlarının devamı için Aksaray ile Torunkenti arasında işbirliği protokolü imzalandı. Her iki şehir arasındailişkilerin devam ettirilmesi amacıyla hazırlanan işbirliği protokolünde; karşılıklı kalkınma, ticaret, yatırım, turizm ve büyüme konuları yer alıyor.

 Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan,işbirliği protokolüyle Aksaray ile Torun Kentinin ekonomik potansiyel gücünü birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi ve AB hibe desteği projelerinden daha fazla pay nasıl alınır, onun değerlendirmesini yaptıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın bu projeyi destek verdiğini aktaran Başkan Yardımcısı İlhan, Aksaray Belediyesi olarak Torun kenti ile karşılıklı ilişkilerin sürmesi adına beraber çalışmaya, projeye üretmeye hazır olduklarını belirtti.

Düzenlenen imza töreniyle birlikte her iki şehir arasında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı. Başkan Yardımcısı İlhan, imzalanan protokolün Türkiye ve Polonya arasındaki ilişkilere yeni bir boyut kazandırdığını söyleyip Aksaray’a gelen delegasyon üyelerine teşekkür plaketi verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum