-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AĞAÇLANDIRILIYOR

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) çok daha yeşil bir görüntüye kavuşması için yürütülen çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, yaklaşık 100 bin metrekare büyüklükteki alanda başlayan çalışmalar hız kazandı.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ AĞAÇLANDIRILIYOR
22 Eylül 2014 - 11:15
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi karşısında bulunan ve daha önce sert zemin çalışmaları tamamlanan alanda, bitkilerin rahat şekilde gelişmesi için toprak doldurma çalışmaları yapılıyor. Toprak dolgusunun ardından çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına başlanacak. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, kampüsün en büyük yeşil alan çalışmasının yapıldığını ve yaklaşık 10 futbol sahası büyüklüğünde bir yeşil alanı ASÜ’ye kazandırmak istediklerini kaydetti.

Yürüyüş yollarının ve oturma gruplarının olduğu alana 2 bin 500 adet fidan dikileceğini ve otomatik sulama sisteminin kurulacağını belirten Rektör Acar, “Kampüsteki toprak ve su yapısı yeşillendirme çalışmalarından alınan verimi olumsuz etkilese de, imkânlar ölçüsünde çok daha yeşil bir kampüs için çalışıyoruz. Devam eden çalışma, kampüste şu ana kadar yapılmış en büyük yeşillendirme çalışmasıdır. Tek parça halinde bu denli büyük bir alanda yeşillendirme çalışması daha evvel yapılmamıştı. İklim şartları el verirse, çalışmayı bu yıl bitmeden tamamlamak istiyoruz” dedi.

2014 yılı itibariyle kampüste bulunan yeşil alan miktarı 230 bin metrekare. 2015 yılında bu oran 350 bin metrekareye yükselecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum