-

VALİ ATAKLI DAN KONSOLOS YARDIMCISINA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Vali Şeref Ataklı ve eşi Adile Ataklı Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundular

VALİ ATAKLI DAN KONSOLOS YARDIMCISINA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
24 Eylül 2014 - 12:24
Sayın Valimiz Şeref Ataklı, eşi Sayın Adile Ataklı Hanımefendi ile Irak'ın Musul kentinde rehin alınan, düzenlenen operasyonla kurtarılarak Türkiye’ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı’yı Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesinde ziyaret etti.



Sayın Valimiz Şeref Ataklı eşi Sayın Adile Ataklı hanımefendi ile beraberlerinde İlçe Kaymakamı Bilgehan Karanfil eşi İsmigül Karanfil ile Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı’yı ailesi ile birlikte oturduğu evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.



Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı ve aile üyeleri ile görüşen Sayın Valimiz Şeref Ataklı; ‘Büyük geçmiş olsun, bu kolay bir durum değil. Hem kaçırılan görevlilerimiz hem aileleri açısından çok zor bir durum.’ dedi.



Dış görevlerin önemli ve meşakkatli bir yanı olduğunu ifade eden Sayın Valimiz Şeref ATAKLI; ‘’ Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı ve diğer görevlilerin kurtarılarak ülkemize getirilmesi hepimizi mutlu etmiştir. Bütün görevlilerimize geçmiş olsun diyorum’ dedi.



Sayın Valimiz Şeref Ataklı’ya yaşadıklarını anlatan Şanlı, ‘Kimin ne olduğunu bilemiyorduk. Karşınızda muhatap alacağınız bir devlet yok. Çok farklı bölgelere götürülerek sürekli yer değiştiriyorduk. Bazı yerlerde televizyon imkânı vardı. Haberleri takip ederek bizimle ilgili neler söylendiğini izlemeye çalışıyorduk. Gün yüzünü göremediğimiz zamanlarda oldu. Beslenme şartları iyi değildi. Yaklaşık 12 kilo verdim.’ dedi.



Sayın Valimiz Şeref Ataklı eşi Sayın Adile ATAKLI hanımefendi, bu zor süreçte büyük sabır gösteren başta Şanlı ailesi olmak üzere kurtarılarak Türkiye’ye getirilen bütün konsolosluk görevlileri ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundular.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum