-

AHİLER KALKINMA AJANSI TOPLANTISI YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Toplantısı bugün Kırıkkalede yapıldı.

AHİLER KALKINMA AJANSI TOPLANTISI YAPILDI
24 Eylül 2014 - 17:50
Toplantı öncesinde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illeri Valileri, Kırıkkale Valisi Sayın Ali Kolat’ı Valilikte ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Daha sonra Valilerimiz ve protokol heyeti, MKEK’ye bağlı Silah Fabrikasını ve Silah Müzesini gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Yetkililer Silah Fabrikasında üretilen Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-76, Keskin Nişancı Tüfeğimiz JMK-BORA 12 ve diğer tüfekler hakkında bilgiler verdi.

Toplantı öncesinde; 15.09.2014 tarihinde yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Mersin Valiliği görevine atanan Kırşehir Valisi Sayın Özdemir Çakacak’a, Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan tarafından hediye takdim edildi.

Düzenlenen toplantıya;  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan, Kırıkkale Valimiz Sayın Ali Kolat, Niğde Valisi Sayın Necmeddin Kılıç, Aksaray Valisi Sayın Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Sayın Özdemir Çakacak, Kırıkkale Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan : “ Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ahiler Kalkınma Ajansı Eylül Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına hoş geldiniz.

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Kalkınma Kurulumuz 10. Toplantısını 3 Eylül 2014 tarihinde Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Sosyal Tesislerinde yapmıştır. Üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki illerde görev yapan kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşları, gibi yerel aktörlerden oluşan ve Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunmayı amaçlayan Kalkınma Kurulu, bu toplantıda 2015 yılı Ajans Destek Programlarını görüşmüştür. Bugünkü toplantımızda, Kalkınma Kurulunun görüştüğü ve tavsiyelerde bulunduğu mali destek programları ile ilgili değerlendirmeler yapılacak ve 2015 yılı içerisinden teklif çağrısına çıkılacak, programlar tartışılacaktır. Ayrıca 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı’na illerimizin katılımı konusu değerlendirilecektir.

Bilindiği üzere, 2014 Yılı Teknik Destek Sonuçları 15 Eylül 2014 tarihinde Ajansımız tarafından ilan edilmiştir. 30 asil ve 7 yedek proje başarılı olarak belirlenmiştir. Bugünkü toplantıda Yönetim Kurulumuza yönelik detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

Toplantımızın bir diğer gündem maddesi ise “ İlkokul Öğrencilerine Yönelik Tanıtım Günleri Düzenlemesi” konusudur. Daha önce Haziran ayında yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda düzenlenen organizasyonun ilk ayağı yine Haziran ayında Nevşehir’de gerçekleştirilmişti.

Toplantımız gelecek bir ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir.” dedi.

Toplantıda diğer gündem maddeleri de görüşüldü.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum