-

BAŞKAN YAZGI DAN SARIYAHŞİ İLÇESİNE ZİYARET

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Sarıyahşi ilçesine giderek Belediye Başkanı Fatih Ünsal’a iadeyi ziyarette bulundu...

BAŞKAN YAZGI DAN SARIYAHŞİ İLÇESİNE ZİYARET
25 Eylül 2014 - 12:09
İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal, daha önce ilçelerine hiçbir Aksaray Belediye Başkanının ziyaret etmediğine atıfta bulunarak “Sarıyahşi tarihinde, bağlı olduğumuz Aksaray hiçbir belediye başkanı ilçemize gelmemişti.. İlk ziyareti Başkanım siz yaptınız. Hem de ilk yılınızda bunu yapıyorsunuz. Bizi çok mutlu ettiniz ve tarihe geçtiniz” diyerek memnuniyetini belirtti.

 İadeyi ziyaretin ilkini Eskil İlçesinde gerçekleştiren Başkan Haluk Şahin Yazgı, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, İl genel meclisi ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyet ile birlikte ikinci ziyaretini Sarıyahşi ilçesine yaptı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı kapıda karşılayan İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal, ilçelerinin şehir merkezine en uzak noktasında bulunmasından dolayı geçmiş dönemlerde hiç ziyaret edilmediğini söyledi. Ziyaretin kendisini çok sevindirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Fatih Ünsal, “Bize değer verip buraya kadar gelmeniz bizleri çok mutlu etti. Sarıyahşi tarihinde, bağlı olduğumuz Aksaray’ın hiçbir belediye başkanı ilçemize gelmemişti. Sizin bu nezaketiniz hem ilçemiz için hemde Aksaray için yeni bir dönemin başlangıcına işaret.  Çalışmalarınızı takip ediyoruz, bir gece de yollar yapmanız, ramazan sokağı ve son olarak festival programları ile çalışmalara hiç ara vermiyorsunuz.  Güler yüzlü olmasınız ve çalışkanlığınız bizlere ayrıca örnek oluyor.  Tabi bunun yanında Aksaray’a bağlı olduğumuz için bazı beklentimiz var elbette. Biz bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Yeter ki yanımızda olduğunuzu gösterin yeter” dedi.

Belediye Başkanı Yazgı, ‘Sarıyahşi ilçesine ilk gelen belediye başkanı olduğumu bilmiyordum’ diyerek başladığı konuşmasında “ Bizler Aksaray sınırları içinde olan belediyeleriz. Biz merkezde olduğumuz için büyük belediyeyiz ama sizler bizim kardeş belediyemizsiniz.  Biz merkeze verdiğimiz önemi ilçelerimize de veriyoruz. Bizim için önemli olan Aksaray sınırları. Karşılıklı diyalogumuzun olması ve birbirimizle yardımlaşma ve dayanışma içinde olmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Sarıyahşi ilçesinde yaşanan bazı sıkıntılara da değinen Başkan Yazgı, “Sarıyahşi, Ankara’ya mı bağlı Şereflikoçhisar’a mı bağlı şeklinde bir söylem ortaya atılmış.’’dedi. ‘’Biz öyle bir şeye asla taviz vermeyiz.  Sarıyahşi, Aksaray’ın bir ilçesidir. Bu böyle bilinsin.’’ dedi.

Sarıyahşi ilçemiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Aksaray Belediyesi sadece şehir merkezine hizmet sunan bir belediye değil. Biz sadece ilimiz sınırı değil, komşu illere de elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Örneğin yakın zamanda Kırıkkale sel felaketi olmuştu hatırlarsanız. Ciddi anlamda sıkıntılar yaşandı orada. Biz kardeş ve komşu ilin belediye başkanı ile görüşüp yardım etmeye hazır olduğumuzu söyleyip, ekskavatör ve kombine gibi araçlarımızı gönderdik. Ekibimiz sel felaketinin yaşandığı Kırıkkale’de çalışmalara katkı sağladı ve bize o ilin belediye başkanı teşekkür etti. Yani demek istediğim biz elimizden geldiğinde her türlü yardıma hazırız. O yüzden içiniz rahat olsun” diye konuştu.

Beraberindeki heyet ve İlçe Başkanı Fatih Ünsal ile birlikte Sarıyahşi ilçe esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Başkan Haluk Şahin Yazgı, halkın hal ve hatırını sordu esnaflara da hayırlı kazançlar diledi.                     

YORUMLAR

  • 0 Yorum