-

AKMEK'TE "SUYA YANSIYAN HAYALLER" PROJESİ DEVAM EDİYOR

Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme ve Kadın Aktivite Merkezi AKMEK’te Ebru kursları devam ediyor.

AKMEK'TE "SUYA YANSIYAN HAYALLER" PROJESİ DEVAM EDİYOR
26 Eylül 2014 - 09:48
Kurslarda öğreticilik yapan usta Ebrucu Mehmet Tahir Yetkin, yaptığı açıklamada ebru sanatının sabır ve hayalleri gerçekleştirme sanatı olduğunu ifade ederek şunları söyledi

“Ebru teknesi ebrucu için bir derya sayılır. Ebrucu hayallerini yaşattığı bu deryada, sabırla işlenen desenlerin kâğıda geçmesiyle hayallerini gerçekleştirmektedir.

Ebru sanatının taklidi mümkün değildir. Bu anlamda yapılan her çalışma özeldir. Ebrucu bir yaşam boyunca sürekli kendisiyle hesaplaşmaktadır. Daha iyisine ulaşmak arzusuyla ustasından edindiği sanat ahlakıyla yoluna devam etmektedir.

Ebru sanatına sahip çıkılmakla aslında geçmişine, değerlerine, kültürüne sahip çıkmış oluyor. Çünkü bizler sadece sanatı yaşatmakla kalmıyoruz. Kursiyerlerimize sanatın yanı sıra temel değerlerimizi de aktarmış oluyoruz. Çok iyi ebru yapmak, bence çok önemli değildir. Asıl önemli olan, sanat ahlakına sahip olmaktır. 12.yüz yıldan günümüze kadar bizlere ulaştıran ustalarımızı unutmamak gerekir. Gençlerimize geçmişine, milli değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Gençlerimizi sanata yönlendirerek geleceğe stresten uzak, sabırlı, öz güveni yüksek nesiller yetiştirmiş oluruz.              

Tarihi mekânlarımızı koruyan, geçmiş değerlerimize sahip çıkan, sosyal belediyeciliğe önem veren, kaybolmaya yüz tutmuş sanatları korumak için çabalayan Sayın Belediye Başkanımız, Haluk Şahin Yazgı ‘ya teşekkür ederim. Ebru sanatına gönül verenleri Zinciriye Medresesine davet ediyorum. Bu sanatı yaşamak ve yaşatmak adına katkısı olan herkese teşekkürler…”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum