-

MHP İL BAŞKANI EREL ''YUNUS GİBİ OLMAK GEREK''

MHP İL Başkanı Av. Ayhan EREL Yunus Emre anma etkinlikleri dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada...

MHP İL BAŞKANI EREL ''YUNUS GİBİ OLMAK GEREK''
30 Eylül 2014 - 11:06
“Rahmet ve şükranla andığımız Yunus Emre her şeyden önce gönül insanı ve sevgi aşığı olarak yüzyıllardır insanlığın gönlüne taht kurmuştur.İnsanın gönlüne değer veren, gönül yıkmayı büyük günah sayan, Yunus Emre’nin felsefesi insan ve aşk özellikle ilahi aşk üzerinedir. Günümüzde herkes demokrasiden, özgürlükten yana ahkam keserken, Yunus Emre bunu asırlar öncesinden halletmiştir. Çünkü “Yaratılanı sev, yaratandan ötürü” diyerek bütün insanlığı bütün mahlukatı bütünü mevcudatı kısaca yaratılmış olan her şeyi sevmemiz gerektiğininin altını çizmiştir. İnsanların kimlikleri ve milliyetleri önemli değildir, hatta ve hatta dinleri dahi önemli değildir Yunus Emre için önemli olan yaratılmış olması ve onu da bir yaratanının bulunması yani Yüce Allah tarafından yaratılmış olmasıdır. İnsanoğlu yaratılmışların en değerlisidir.

Kişi ne kadar olumsuz tavır ve davranış sergilemiş olsada, hatta bu kişi bize karşı kötü duygular taşıyor olsa bile, Hakkın hatırı için Yaradanının hatırı için sevmek zorundayız, ve biz de bir yaratılmış olduğumuz için başkalarıda bizi sevmek zorundadır. Zaten yine Yunus Emre “Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalamaz” diyerek insanoğlunun dünyadaki varoluş amacını açıklamıştır. Sevginin olmadığı yerde öfke kırgınlık çözülme insanların birbirinden uzaklaşması gibi olumsuzluklar ortaya çıkar.Yeterince aydınlanmamış Allahın ışığından mahrum kalmış gönüllerde sevginin yeri yoktur.Bütün yaradılmışları birbirine bağlayan onları Yaradana yönelten sevgidir.Yunus Emre’de insanı dili dini önemli değildir. Yunus Emre için bütün insanlar birdir. Aynı gözle insan gözüyle bakılmasını ister.

Bu bakımdan insanlar eşittir ona göre."Yetmiş iki millete bir göz ile bakamayan,Şer’in evliyasıyla hakikatte asidir ”der. “Hakkı gerçek sevenlere, cümle alem kardeş gelir”.. Diyerek Kur’anı Kerimdeki kardeşlik förmülünü dile getirmektedir. Kur'anı Kerim de “Mü’minler ancak kardeştir” (Hucurat 10) buyrulmaktadır. Yunus Emre ana hedefini ve dünyada ki amacını şöyle açıklamıştır. “Ben gelmedim dava için, Benim işim sevi (sevgi) için”. İçinde bulunduğumuz şu fani dünyada çok ve acil bir şekilde muhtaç olduğumuz sevgi hoşgörü ve barış ortamına ulaşmak için YUNUS’un düşünçelerini bir kez daha okuyup anlamamız gerekmektedir. Ortadan kin ve nefret duygularını kaldırarak, birbirimizi Yunus’ca severek hasretle beklediğimiz huzur barış ve sevgi dolu aydınlık yarınlara bir an önce kavuşma dilek ve duasıyla Yunus Emre’yi bir kez daha rahmetle anıyorum.

MHP AKSARAY İL BAŞKANI

     Av. AYHAN EREL

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum