-

ORUÇ'TAN ALÇAY'A 'SENİN GİBİ YALANCILARLA İŞİM OLMAZ'

Niyazi Alçay’ın AK Parti Aksaray İl Koordinasyon toplantısında AK Parti Eskil İlçe Başkanı Mahmut Oruç hakkında sözlere Başkan Oruç’tan cevap geldi.

ORUÇ'TAN ALÇAY'A 'SENİN GİBİ YALANCILARLA İŞİM OLMAZ'
01 Ekim 2014 - 14:20
Niyazi Alçay’ın ilk defa kendi ilçe başkanlığı döneminde AK Parti’den kazanabildiğinin altını çizen Oruç “sen daha önce kaç sefer aday oldun hepsinde kaybettin. Refaf Partisi’nden oldun 500 oy alıp kaybettin, AK Parti’den aday oldun 2050 oy alıp kaybettin, sonra AK Parti’den aday oldun tekrar sana sıra verilmeyince koşa koşa MHP’den aday oldun, kazandın ve tekrar partiye dönüş yaptın; yuvama döndüm diyerek. Madem sen dava adamıydın neden partiden sırayı alamayınca gidip MHP’den aday oldun? Herkes biliyor ki AK Parti bu dönem sırayı sana vermeseydi sen yine gidip başka partiden aday olacaktın, bu mu dava adamı olmak? Eskil tarihinde AK Parti ilk defa benim yönetimimde seçimi kazandı ve sen çıkmış beni başka şeylerle suçluyorsun” diye konuştu.

Bu dönem Eskil’de AK Parti’nin oyunu artırarak seçimi kazandığını belirten Oruç “biz Eskil’de Türkiye’nin ve AK Parti’nin menfaatleri neyi icap ediyorsa onu yaptık. İlçe Başkanının çalışmadığı bir parti iki tane il genel meclis üyesi çıkararak, oyunu artırıp, hem ilçede hem de kasabasında seçimi kazanabilir mi? İlk defa benim dönemim de oldu bu başarı, bunu nasıl inkâr edebilirsin? Öncelikle şunu belirteyim, senin gibi yalancılara hiçbir zaman eyvallahım olmadı, olamaz. Çünkü bizi makamlar var etmedi, makamlar yok edemez. Biz bir AK Parti gönüllüsüyüz, partimiz nerede ne görev verirse çaba sarf etmeye hazırız” dedi.

Normalde kongrede aday olmayı düşünmediğinin altını çizen Oruç “sen böyle yaptığın için önümüzdeki kongrede partim izin verdiği sürece adayım. Çünkü şunu anladım ki ben burayı sana bırakırsam sen belediyede yaptığın gibi etrafını MHP’lilerle donatacaksın. Haydi, var mısın etrafımızdaki adamların hangi partili olduğunu karşılaştırmaya? Benim il genel meclis üyelerim, yönetimim, kısacası her şeyim bizzat AK Parti’ye gönül vermiş insanlardır, ya senin etrafındaki insanlar neye gönül vermiş insanlar? Kaç tanesi AK Partiliyim diyebiliyor? Ya da kaç tanesi son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi? Bırak onları sen kime oy verdin? Etrafındaki insanlara Ekmeletin’e oy atın bizim aldığımız oydan az oy alsınlar ki, teşkilatı görevden alsınlar demedin mi? Haydi hodri meydan, bana etrafındakileri söyle senin hangi partili olduğunu söyleyeyim” diye konuştu.

Oruç konuşmalarına şöyle devam etti: Sen tıkır tıkır işleyen ilçe teşkilatıyla uğraşacağına önce kendi asli görevlerinle uğraş. Meslek Yüksek Okulu onaylanalı bir yılı geçtin, hani nerede? Bir bina yapamadın, bir yer gösteremedin, söyle belediye başkanı ne yapar? Diyelim ki dava adamısın, o zaman Eskil’de iki tane halı saha var, bunlardan birisi belediyenin, diğeri de paralel yapının. Üstelik bu paralel yapının sahasının ruhsatı bile yok ama sen çalıştırıyorsun, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlığı döneminde bu paralel yapının yaptığı şeyleri unuttun mu?”

 

“Beni yönetimi ve delegeleri akrabalarımla doldurmakla suçluyorsun, haydi yönetimde bir tane akrabam varsa ben bugün istifa ederim. Delegelerin içinde de 2 tane akrabam var, o kadar da olsun artık değil mi? Ama senin yönetim kadrondaki akrabalarını niye hiç konuşmuyorsun? Beni buraya partim getirdi ve beni buradan ancak partim alır. AK Parti davasını senden fazla benimsediğim kesin, bunu görmek içinde yukarıda dediğim gibi etrafımızdaki adamlara bakmamız yeterlidir. Eğer sen AK Partili olsaydın çevrendeki insanlarda AK Partili olurdu, olay bu kadar basit”.

 

Mahmut ORUÇ

AK Parti İlçe Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum