-

BAŞKAN HALUK ŞAHİN YAZGI, PAZAR PAZARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Hem Pazar yeri olacak, hemde fuar ve düğün salonu olarak kullanılacak.

BAŞKAN HALUK ŞAHİN YAZGI, PAZAR PAZARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
09 Ekim 2014 - 15:41
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, etrafı kapatılan Pazar pazarında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen kapalı Pazar yerinin çevresi açık olduğu için kapatılması yönünde talepleri değerlendiren Başkan Haluk Şahin Yazgı, kapalı Pazar yerinin çevresinin kapatılarak Pazar yerinin çok amaçlı kullanılacağını açıkladı. Çevresinin kapatılmasıyla birlikte kapalı Pazar yerinde sadece satış olmayacak, Pazar yeri fuar alanı olarak kullanabilecek. Aynı zamanda kapalı alan içerisinde düğün salonu da inşa edilecek ve konferans, panel gibi açık oturumlu toplantılarda burada yapılabilecek.

Göreve geldiği günden bu yana halkın yoğun istek ve taleplerini öncelik sırasına göre projelendiren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, halkın yoğun olarak kullandığı halk pazarını tamamen yenilenmesi için düğmeye bastı. Yoğun istek üzerine şuanda Salı pazarının mevcut yerinde kalarak iyileştirme yapılmasına karar veren Başkan Yazgı, halkın ve pazarcı esnafının yoğun isteği üzerine Fatih Mahallesinde Pazar pazarı olarak da bilinen kapalı pazar yerinin etrafının kapatılma talimatını verdi. Çevresi kapatılan kapalı pazar yerinde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yazgı, çalışmaların bu ay sonunda tamamlamayı düşündüklerini belirtti.

Çevresi tamamen açık kalan olan Pazar yerinde ilk etapta perde betonların atıldığına dikkat çeken Başkan Haluk Şahin Yazgı, “ Pazar yerimizi kapatmaya karar verdikten sonra çevresine perde beton atmıştık. 1 metre 30 cm yüksekliğinde atılan perde betonlarımızın üzerlerine de, çelik sistemli ve sandviç panel sistemi ile kapatmaya başladık. Allah nasip ederse bu ay sonunda etrafındaki tüm kaplamalar tamamlanacak. Kapalı alan içerisine düğün salonu yapmayı düşünüyoruz. Amacımız burasını hem fuar yeri olarak hemde aynı zamanda pazar alanı olarak kullanmak” dedi.

Soğuk kış aylarda kapalı pazar yerinde halkın ve pazarcıların yaşandığı sıkıntıyı çok iyi bildiğini sözlerine ekleyen Başkan Yazgı, “ Pazarcılarımızın en büyük şikâyeti özellikle kış aylarında çok soğuk olduğu için büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. Çevresi açık olduğu için hava akımı çok yoğun hissediliyordu ve pazarcılarımız hem kendileri üşüyorlardı hem de sattıkları ürün soğuktan etkileniyordu. Allah nasip ederse buranın etrafını kapattığımız zaman o sıkıntıyı büyük ölçüde çözmüş olacağız. Artık halkımız bu alanda rahatlıkla pazar alışverişini yapabilecekler. Pazar esnafımız da burada rahatça sunumunu yapabilecek. Aynı zamanda başta tarım fuarı olmak üzere başka fuar alanlarına da hazır bir mekân olarak burayı da inşallah değerlendireceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum