-

AKSARAY ORGANİZE DE 33.000m² YER TAHSİSİ YAPILDI

OSB Yönetim Kurulu Toplantısı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Valimiz Sayın Şeref Ataklı Başkanlığında yapıldı. Yatırımcılara toplam 33.000 m2 yer tahsisi yapıldı.

AKSARAY ORGANİZE DE 33.000m² YER TAHSİSİ YAPILDI
10 Ekim 2014 - 13:27
OSB Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıya Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ile OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı.

Yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan Valimiz Sayın Şeref Ataklı, çeşitli sektörlerde yapılacak yatırımlar için toplamda 33 bin m2 arsanın tahsis edildiğini söyledi.

Mevcut OSB alanında yer kalmadığını belirten Valimiz Sayın Ataklı yapılan son arsa tahsislerinin daha önce tahsisleri yapılan ancak belirtilen süre içerisinde yatırım gerçekleştirilemeyen parsellerden oluştuğunu belirtti.

Aksaray OSB’de yapılan tahsislerin kısa süre içerisinde yatırıma dönüşmesi gerektiğini ifade eden Valimiz Sayın Ataklı, yatırıma dönüşmeyen parsellerin yeni yatırımcılara tahsis edileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:’’ Mevcut OSB içerisinde çok fazla alanımız kalmadı. Genişleme ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tahsis edilip te yatırımını gerçekleştirmeyenler üzerinde inceleme yapıyoruz. Bu parsellerin tahsisini iptal ederek yatırım yapacak olan yatırımcılarımıza tahsis etmeye sürdüreceğiz. Bu nedenle kendilerine arsa tahsis edilmiş olan ancak henüz yatırımını gerçekleştirmemiz olan yatırımcılara tavsiyemiz biran önce yatırımlarını tamamlasınlar. Bunu özellikle belirtiyoruz.’ dedi.

Valimiz Sayın Şeref Ataklı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile imzalanan protokol çerçevesinde Aksaray OSB’de yapılacak 16 derslikli Meslek Lisesi içinde arsa tahsisini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Şahin Yazgı da yaptığı açıklamasında yapılan toplantılarda OSB’nin ihtiyaç ve sorunlarının en iyi şekilde değerlendirilerek çözüm üretildiğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Mahallesinden OSB’ye ulaşımın sağlandığı yolda İl Özel İdaresi tarafından altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kısa süre sonra yolun belediye ekipleri tarafından asfaltlanarak ulaşımın daha rahat sağlanacağını söyledi.

Yapılan değerlendirmelerde OSB’ye toplu taşıma araçları ile sağlanan ulaşımda da önemli bir karar aldıklarını belirten Yazgı, ‘’ OSB’ye ulaşımda daha önce sabah ve akşam iki olan sefer sayısı 6’ya çıkarıldı. Bu önemli bir talepti yaptığımız istişareler sonunda bunu 6’ya çıkarmış olduk. Aldığımız kararlar OSB ve Aksaray’ımıza hayırlı olsun.’ dedi.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Koçaş ise yeni yatırımcılara yapılan yeni tahsislerin hayırlı olmasını temenni etti. Koçaş, İl Özel İdare katkısı ile OSB’ye ulaşımı sağlayan ikinci yolun altyapısının tamamlandığını yolun asfaltlanmasıyla yol ile ilgili sorunun ortadan kalkacağını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum