-

BAŞKAN YAZGI ALT YAPI ÇALIŞMALARIYLA BİZZAT İLGİLENDİ

Aksaray’da İlk Defa Palplanş Uygulaması İle Kanalizasyon Çalışmalarına Başlandı...

BAŞKAN YAZGI ALT YAPI ÇALIŞMALARIYLA BİZZAT İLGİLENDİ
13 Ekim 2014 - 15:52
Aksaray Belediyesi kanalizasyon çalışmalarını sürdürürken yeraltı su seviyesi yakın olan aynı zamanda da zemini gevşek ve geçirgen yapıya arazilerde ilk defa Palplanş ve iksa çözüm uygulaması başlattı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Yavuz Sultan Selim Mahallesinde Palplanş sistemi ile yürütülen kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, Yavuz Sultan Selim Mahallesinde alt yapı çalışmasına start verdi. Yeraltı su seviyesinin yakın olması ve zeminin gevşek olmasından kanalizasyon hattında yaşanan çökmeleri önlemek adına bölgede devam eden çalışmalara palplanş uygulaması eklendi. Ekipler mahalledeki alt yapı sorununa çözmek için titizlikle çalışmaları yürütürken, palplanş ve iksa çözümü ile bölgede yaşanan aksaklıklarında önüne geçilmiş oldu.

Aksaray’da ilk kez uygulanmaya başlayan palplanş ve iksa çözüm yöntemi ile yürütülen kanalizasyon inşaat alanını ziyaret eden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, çalışmaların işleyişi hakkında ilgili birimden brifing aldı. ‘Yavuz Sultan Selim Mahallesindeki kanalizasyon inşaatının en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz’ diyen Başkan Yazgı, palplanş ve iksa çözüm yönteminin de ilk kez uygulandığını belirterek “Yavuz Sultan Selim Mahallesindeyiz kanalizasyon ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Burada daha önce Aksaray’da denenmeyen sistemi gerçekleştiriyoruz. Bunun sebebi de zemin yapısına bağlı olarak kanalizasyon kazı hendeğinde yan plakada bulunan topraklar çöktü ve yeraltı su seviyesinin yakın olduğu için tedbir amaçlı olarak bu sistemi uygulamaya başladık. Palplanş sistemi bu bölgede çalışmamızda çok işimize yaradı. Nedir bu palplanş; 25 metre mesafe de 8 metre derinliğinde çelik sistemlerle bu işlemler yapılıyor. Bu suretle kazı hendeği veya çukuruna yanlardan toprak ve su gelişini büyük ölçüde önlenmiş oluyoruz. Bunları önledikten sonra da bizim kanalizasyon ekibimiz işlemleri başlatarak çalışmaya başlıyorlar. Bu işlemden sonra yine 25 metre aralıklarla sistem devam edip süreklilik kazanıyor” dedi.

Mahallede zemin yapısına bağlı olarak sürdürülen çalışmalarda uygulanan Palplanş ve iksa çözüm yönteminin kanalizasyon hattı hazırlanmasına büyük katkı sağladığı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum