-

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK "SONUNA KADAR YANINIZDAYIM"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler ve Aksaray Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ercan Yeşilöz, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile beraberindeki genç girişimciler Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti...

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK "SONUNA KADAR YANINIZDAYIM"
14 Ekim 2014 - 13:48
Genç Girişimciler, Aksaray’da girişimciliği teşvik amacıyla düzenlenen ilk toplantıyı belediye meclis salonunda Başkan Haluk Şahin Yazgı ile yaptılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler ve Aksaray Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ercan Yeşilöz, yaptığı konuşmada genç girişimcilere destek veren Aksaray’ın genç belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederek şunları söyledi

“Öncelikle Haluk Başkanıma çok teşekkür ediyoruz. Bizler TOBB Aksaray yani Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Aksaray’ da ki 40 yaş altı Aksaray Ticaret Odası ve Ticaret Borsasındaki bütün iş adamlarımızın oluşturduğu bir topluluğuz.  Bizler resmi bir kuruluşuz daha önce Haluk Başkanımızı yine ziyaret etmiştik.  Şimdi biz Aksaray’da girişimci ve girişimciliği anlatmak, Aksaray da girişimciliğe teşvik etmek amaçlı toplantımızın ilkini Aksaray Belediye Başkanımızı ziyaretimiz ile gerçekleştiriyoruz.  Ben gerçekten kendisine teşekkür ediyorum.”

 

GENÇ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ YORULMA ENGELİ YOK

 

Başkan Haluk Şahin Yazgı ise genç girişimcilere hitaben yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar vererek şunları söyledi

            “Sizlerde biliyorsunuz Türkiye’de en genç Belediye Başkanlarından biriyim bunun gururluluğunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Genç olmak neden önemli çünkü bir işi yapmak istediğiniz zaman önünüzde uyku engeli yok, yorulma engeli yok, bir yere takılma engeli yok O gençliğin bizlere verdiği aşı hakikaten yaptığımız çalışmaların hepsine yansıyor. Ben bunu yapmakla beraber ekibimize genç bir gruptan seçtim.

Başkan yardımcılarımın hepsi benden daha yaşları ufak dolayısıyla böyle genç ve dinamik bir kadro ile de hizmet ediyoruz. Bunun artısını belediyeye girer girmez gördük.

Bundan sonra bizim yönetim anlayışımız ve yönetime bakış şeklimiz biraz farklı olacak. Genç arkadaşlarla beraber çalışacağız. Tabi ki tecrübelerinizden faydalanacağız çünkü tecrübe de önemli bu işin içinde biliyorsunuz. Genç olmak işin bir tarafı ama tecrübeli olmak da bu işin artısı. Tecrübeli olan değerli büyüklerimizden tabi ki de bilgilerini görgülerini, fikirlerini alıyoruz ama genç ve dinamik bir kadro olarak her türlü çalışmalarımızın içerisinde bulunuyoruz.

 Genç girişimciler olarak beni zaten ziyaret etmiştiniz. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla sizlerle beraber bir genç Belediye Başkanı olarak sizin genç bir arkadaşınız olarak öyle söylemek istiyorum. Kardeşiniz olarak hangi çalışmalar içerisinde bulunacaksak belediye sizlere hangi noktalarda destek olacaksa sonuna kadar yanınızdayım.

 

KILCAL DAMARLARINA KADAR GİREN BİR EKİPLE ÇALIŞMAK GURUR VERECEKTİR

 

Burada önemli olan şeylerden bir tanesi de Sivil Toplum Kuruluşları, burada hem Ziraat Odası Başkanım hem Borsa Başkanım var. Başkanlarımla hakikaten benim önemli ve değerli çünkü bir iş yapmaya çalıştığınız zaman mutlaka onların da görüşlerini ve fikirlerini almanız gerekiyor. . Şehri mutlaka o şehrin dinamikleri ile beraber yönetmeniz lazım.  Bunun içinde en önemli şeylerden bir tanesi çok sevdiğim bir ifade var kılcal damarlarına kadar girmek. Kılcal damarlarına kadar giren bu ekiple beraber çalışmak, bu ekiple beraber daha iyi bir şeyler yapmak benim her zaman için gurur verecektir, onur verecektir. Çalışmalarımıza artı katacaktır.

 

ASLAN GİBİ GÜÇLÜ OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

 

 Bizim tam altı ay önce seçim döneminde başlattığımız bir ifade vardı. Dedik ki biz Aksaray’ı marka şehir yapacağız. Marka şehir yapmak için de bunun gayretlerini ufak ufak göstermeye başladık. İlk olarak logomuzu değiştirme ile başladık. Logomuzu değiştirirken dedik ki mutlaka bizi sembolize eden, tarihimizi sembolize eden bir simge olması lazım. Ve Türkiye de sadece bizde bulunan bir sembolü ikinci Kılıç Aslanın mührünü logomuz yapmakla başladık. Aslında o logoya biraz daha dikkatle baktığınız zaman aslan hem bir gücün göstergesi hem de atikliğin göstergesi, cesaretinde bir göstergesi. Aynı zamanda hayat ağacı da bu şehrimizi sembolize ediyor.  Biz o aslan gibi güçlü olarak şehrin değerlerini korumak, manevi ve maddi değerleri ile en iyi noktaya getirmek için çalışmalara devam edeceğiz.        

 

 

ŞU ANDA GÜN YÜZÜNE ÇIKMAMIŞ 25’E YAKIN PROJEMİZ VAR

 

 

Bizler biliyorsunuz proje insanıyız kendi mesleğim gereği de proje yapıyordum. Daha önceki mesleki hayatımda inşaat mühendisi olarak ve rahmetli babamla beraber Aksaray’ın birçok noktasında imzamız oldu, çalışmalarımız oldu.  Belediye geldikten sonrada bu çalışmalarımıza Allah nasip ederse daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Bu nedenden dolayı da yepyeni bir birim açtık. Belediyemizin bünyesinde daha önce olmayan bir birim plan proje etüt birimi olmak üzere. Sadece işleri güçleri plan ve proje üreten yani yeni şeyleri farklı yapılaşmayı orada gerçekleştirelim diye. Şu anda da gün yüzüne çıkmamış ama hazırlıkları halen devam eden yaklaşık 25’e yakın projemiz var. Biz bunları arttırarak devam edeceğiz. Çünkü her geçen gün yeni bir şeyler daha ekliyoruz.

Ekibimde de şunu özellikle istiyorum ben; bir Başkan Yardımcımızı Polonya’ya gönderdik.  Orada yeni bir kardeş şehir ilan ettik.  Onlarında bize dönüşü oldu. Bu da daha önce hiç yapılmayan bir şeydi daha önce bizim kardeşiz yokmuş. Biz kardeşsiz büyümüşüz bu zamana kadar. Kardeşsiz olmasın Avrupa da en azından bir kardeşimiz olsun. Bu niye bu kadar önemli çünkü Avrupa Birliğinden projeleri tam anlamı ile alabilmemiz için mutlaka bizi orada savunan birilerinin olması gerekir. Yani biz burada ne kadar projemizi hazırlasak oraya da götürsek, oralardan birilerinin bize destek olup bu projeyi sunulabilecek yerlere onlar vasıtası ile sunmamız

 Bize artı bir değer kazandıracaktır. O nedenden dolayı kardeş şehir önemli. Sadece Polonya’daki o şehrimizle kalmayacağız farklı illerde özellikle Aksaraylılarımızın yoğun olarak yaşadığı yerlerdeki yeni şehirleri kardeş yapma projesi de bunların içerisinde olacak.

 

AKSARAY’IMIZDA SINIRLI KALAN BİR YAPININ İÇİNDE DEĞİLİZ

 

 

 Dediğim gibi biz sadece Aksaray’ımızda sınırlı kalan bir yapının içerisinde değiliz. Aksaray’ımızın her anlamda daha da büyütmek istiyoruz.  Bu nedenden dolay da hedef seçtiğimiz büyük iller var. Biz Ankara’yı, Konya’yı ve Kayseri’yi kendimize büyük iller olarak hedef seçtik. Niye onlar? Çünkü bizden hem yaşadığımız sorunları ya da yaşayacağımız sorunları yıllar önce yaşamışlar ve çözüme kavuşturmuşlar. Bizlerde aynı şeyleri tekrar yaşamamak için, aynı yerlerde takılıp kalmamak için değerli Belediye Başkanlarının mutlaka görüşlerini ve fikirlerini alıyoruz. Hangi noktada nasıl bir çalışma yaparız onun üzerine detaylı görüş alışverişimiz var. En son Ankara da Melih Gökçek ile yapmış olduğumuz bir görüşmede kendisinin yapmış olduğu çalışmaların hangi aşamada olduğunu, neler yaptığı zaman nasıl verimli sonuç elde ettiği konusunda bizlerle görüş alışverişinde bulundu. Hatta şunu çok açık yüreklilikle söyledi. Dedi ki ekibimi de gönderirim istersen ekibin buraya da gelebilir. Karşılıklı görüş alışverişi yapmak suretiyle önümüzde hangi projeler varsa sizlere yardımcı oluruz dedi. Bununla beraber Konya da Tahir Beyle yapmış olduğumuz görüşmelerde de aynı buna benzer ifadeler kullandı. Biliyorsunuz hem Konya hem Ankara hem Kayseri yakın illerimiz olması dolayısıyla, aynı yörenin insanı olmamız dolayısıyla, aynı sorunları aynı şekilde yaşamamızdan dolayı aynı dili konuşuyoruz. Bu da bizim bundan sonra yapacağımız projelerde müthiş bir ivme kazandırıyor. Müthiş bir etki kazandırıyor.

 

GENÇ GİRİŞİMCİ OLMAK BU İŞİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİDİR

 

Tabi genç olmak orada da çok işe yarıyor. Çünkü belli bir yaşta olsanız belki de gidip sormanız zor olabiliyor ama yaşınız genç olduğu için onlara ağabey demekten ya da beydendi demekten bir büyüğünüz olduğunu ifade etmekten çekilmiyorsunuz gocunmuyorsunuz. Ve onlarda sağ olsunlar babacan tavırları ile bir ağabey gibi yaklaşmak suretiyle de bizlere her konuda destek olacaklarını söylediler. Biz yola bu şekilde çıktık. Genç olmak girişimci olmak bu işin en önemli unsurlarından bir tanesi. Geçenlerde onu da söylemek istiyorum. Biz burada sadece belediyemizin çalışmalarıyla değil aynı zamanda organizede fabrikalarımızla da görüşüyoruz. Onlarla da görüş alışverişinde bulunuyoruz.

 

MERCEDESTEKİ FARKLI UYGULAMA SİTİLLERİNİ BELEDİYEMİZDE DE UYGULAYACAĞIZ

 

 Mercedes’e uğradık başkan yardımcılarımızla beraber Mercedes’teki farklı uygulama stillerinin bile belediyede uygulanabileceği konusunda Başkanlarımla aynı görüşü paylaştık. Nasıl oldu bu? Şu şekilde; Mercedes biliyorsunuz dünyadaki sayılı firmalardan bir tanesi. Marka olmuş bir firma ve onların çalışma prensipleri var. Çalışma prensiplerinin içerisinde en küçük ayrıntıya varıncaya kadar dikkatli davranıyorlar. Bununla beraber bu maddi boyutu, manevi boyutunda da işçilerine nasıl davranması gerektiğini, İşçilerinin moral ve motivasyonun nasıl daha üst noktalara çıkılması gerektiği konusunda bir çalışmanın içersindeler ve süreklide kendilerini geliştiriyorlar. Bu bizim içinde tabi büyük bir ufuk oldu. Bambaşka bir açıdan bakmış olduk. Oradaki değerli yöneticilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde şu fikre de vardık. Dedik ki bizde belediyemizde aslında böyle bir hantal yapı değil de dinamik bir yapı olsun. Bizler de çalışmalarımızda böyle dinamik bir düşünceyi katabilelim diye onlarda görüş alışverişinde bulunduğumuzda seve seve kabul ettiler. Ve buraya gelip Belediyemizde bizlere de yardımcı olacak farklı noktalarda belki bizim göremediğimiz alanları daha da bu işi verimli hale getirerek çalışma yapacaklarını söylediler.

 

 6 AY İÇİNDE 95 BİN TON ASFALT ATTIK

 

Şimdi sizlerde biliyorsunuz Belediyede en önemli şeylerden bir tanesi elinizdeki kaynağı en verimli şekilde kullanmak. Çünkü bu kaynaklar sonsuz değil sınırlı bir kaynak. Bu sınırlı kaynakla en verimli ve en kaliteli hedefe ulaşmanız gerekiyor. Bu mantık bütün firmalarda da var. Onlarda ellerindeki kaynaklarda daha verimli ve kaliteli ürün nasıl elde edebiliriz diye düşünüyorlar. Bunun mantığını bunun anlayışını biz belediyeye de getiriyoruz. Yani Belediye de biz bir işi yaparken biz bir hizmeti sunarken, ya da ortaya kayacağımız yeni binalarda biz mutlaka bunu öncelikli sıraya aldık. Dedik ki önemli olan birincisi verimlilik ikincisi kalite üçüncüsü de sunduğumuz hizmetten vatandaşların memnun olması. Bu çapta da yaptığımız çalışmalarda biliyorsunuz, takip ediyorsunuzdur mutlaka ilk etapta biz kenar mahallelerimizden başlayan bir çalışma alanı içerisine girdik. Daha önce hizmetin ulaşmadığı, hizmetin gitmediği yerlerde bizler şu an da varız. Yaklaşık 95 bin ton asfalt almışız 6 ay içerisinde bu çok ciddi bir rakam. Biz önceden tek bir sistem ile yürütürken iki sisteme çıkardık. İki farklı ekip şu an çalışmalarını devam ettiriyor. Bir taraftan bir mahalleye girdiği zaman komple içinden çıkıldığı gibi, bir ekibimizde farklı noktalarda çalışmalarına devam ettiriyor. Buda bize bu kadar ton asfalt atmamıza neden oldu.

 

İNSANLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZE İTİCİ GÜÇ OLUYOR BİZİ MOTİVE EDİYOR

 Şu anda hatta az önce buraya gelmeden önce Bayram baba da yapmış olduğumuz ziyarette, gezilerde oradaki insanların hayır duasını almak, oradaki insanların mutluluğunu görmek yaptığımız bu çalışmalarda bize esas itici güç esas motive olacak şeyin bu olduğunu da görüyoruz. Çünkü biz halkımız için buradayız. Halkımızın bize emanet olarak verdiği oyları bulunduğumuz süre boyunca yani görev süremiz neyse bu süreç zarfında en iyi şekilde değerlendirip onlardan Allah razı olsunu duyabilmek. Bizim burada tek gayemiz ve tek amacımız bu. Buranın emanet olduğunu bu koltukların geçici olduğunu bilinci içinde çalışmak inanın bize başka bir motive veriyor. Başka bir güç veriyor. Şunu düşünmüyoruz hiçbir zaman burası bizim,  koltuk bizim. Beş sene boyunca hiçbir şey yapmasak olmaz kimse bize bir şey demez deyip bilakis o koltuk da otururken her günün her dakikasını her saniyesini nasıl daha verimli geçiririz? Daha iyi neler yapabiliriz? Her zaman hesabı kitabı içerisindeyiz. Gece yatağımıza yatmadan önce mutlaka o gün boyunca yapmış olduğunuz çalışmaları artısı ile eksisi ile. Şimdi şunu da açıklamak istiyorum her şeyi dört dörtlük yaptınız dersem yanılırsınız. Bunu ben kendim için söylüyorum hiçbir şeyi dört dörtlük yapamayız. Ama bizim hedefimiz dört dörtlük çalışmak için olur. Bizim çalışmalarımızda esas hedefimiz mutlaka en iyisini yapmaktır ama mutlaka burada

Takıldığımız yer, gönül kırdığımız yer ya da yanlış attığımız bir adım olabilir. Amaç şudur bunları tekrar etmemek. Bunları tekrar etmek sıkıntı verir. Nerede hata yapıyorsak, nerede yanlış yapıyorsak tekrar geriye dönüp o hatanın o sıkıntının üstesinden gelmek gerekiyor.

 

BİZİM İÇ MÜŞTERİMİZ PERSONELİMİZ, DIŞ MÜŞTERİMİZ VATANDAŞLARIMIZDIR

Şimdi biz burada şu anlayışı da geliştirdik. Bizim burada çalışan personelimiz bizim iç müşterilerimiz dışarıda ki vatandaşlarımızda dış müşterimiz. Önce iç müşterimizi memnun etmek ardından da dış müşteriyi memnun etmek gibi bir anlayış getirdik. Bu anlayış ne demek biraz onu anlatayım. İçerideki müşteri dediğimiz yani kendi, çalışanlarımız memurumuzdan tutun da işçilerimize varıncaya kadar bunları az önce dediğim gibi etkin, verimli ve kaliteli bir hizmet ortaya koyabilmeleri için mutlaka çalışma şartlarının düzgün olması, aldığı paraların düzgün olması, paralarının zamanında ödenmesi ki elhamdülillah bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok aynen devam ediyor sistemimiz. Onlara yapacağımız sosyal katkılar, sosyal alanda onlara vereceğimiz başka özellikler bununla beraber kendi iç işleyişi ile ilgili yapacakları değişik öneriler. Mercedes de aynı şeyi gördük. Orada öyle bir sistem var mutlaka diyor orada çalışan işçilerin görüşlerini ve düşüncelerini bizler alıyoruz. Niye çünkü işin başında onlar var. Çalışanların onlara vereceği yeni görüşler yeni düşüncelerle farklı bir ürün geliştiriyorlar ya da ürün bandına daha farklı bir şey daha ekliyorlar ki iş daha verimli olsun. Biz bu nedenden dolayı önce kendi içimizde çalışan persolenimizle öyle bir diyalog içerisine giriyoruz. Bu neye yansıyor dışarıda ki müşterimizin yani vatandaşlarımızın içerideki insanlarımız ne kadar mutlu ve memnun olursa dışarıdan gelen insanlarda o kadar mutlu ve memnun olur çünkü hizmeti onlar sunuyorlar bizim görülen yüzümüz personelimiz. Onların dışarıya doğru olan davranışları da bizi mutlaka artı ya da eksi geri dönüşüm oluyor. 

20 MAHALLEDE 20 BİNE YAKIN İNSANLA BİREBİR GÖRÜŞTÜK

Beyaz masa dediğimiz bir sistemi bu vesile ile kurduk biz. Beyaz masayı da ilk defa Ramazan ayında özellikle etkin bir şekilde kullandık. Orada yapmış olduğumuz iftar çadırı vardı daha önce biliyorsunuz. Biz onu kaldırdık dedik ki mahallelerimize girelim yaklaşık 20 mahallede

Binlerce insanla on binlerce insanla biz yirmi bine yakın insanla birebir görüştük. Onlarla beraber iftar açma, onların sorunlarını sıkıntıları birinci ağızdan dinlemek ve ardından biz oradan ayrıldıktan sonrada beyaz masamızda bulunan arkadaşlarımızla orası ile ilgili sorunları ve sıkıntıları aldık. Biz ne yaptık onları? Hemen Başkan Yardımcılarımız aldılar o notları gerekli programları yaptıktan sonra biz geri dönmeye başardık. Dedik ki şu zamanda size geleceğiz. Şu zamanda sizin asfaltınızı ya da aksayan yönler ne ise o mahalle ile ilgili hangi sorun varsa onları çözmek için biz var gücümüzle çalıştık. Çalışmaya da inşallah devam edeceğiz.  Bu nedenden dolayı bizim asıl hedefimiz iç müşteri memnuniyetini sağladıktan sonra dış müşteri dediğimiz vatandaşlarımızında memnuniyetini en üst seviyeye getirmek. Bu başka bir bakış açısı, bu başka bir yönetim tarzı biz bu yönetim tarzı ile de belediyemizin Allah nasip ederse bu şekilde devam ederek yürütmek istiyoruz.

 

BİZİM HEDEFİMİZ EN İYİSİ NE İSE ONU YAPMAK

Söylediğim gibi biz mükemmeliz demek yanlış olur. Mükemmellik hiçbir zaman yoktur mükemmellik Allah’a mahsustur. Bizim hedefimiz en iyisi ne ise onu yapmaya çalışmak olacaktır. Bu bizim şiarımız olacaktır, bu bizim edebimiz olacaktır. Onun için çalışacağız söylediğim gibi birçok metotlar var.

Bir tanesi sürekli iyileştirme sürekli iyi yapma. Bir diğeri önce planlıyorsun sonra uyguluyorsun. Sonra kontrol ediyorsun. Ardından tekrar bakıyorsun bu tür yöntemler var. Biz bu yöntemleri de profesyonel bir destek almak suretiyle danışmanlar vasıtasıyla ile biz bunu biz kendi iç işleyişimizi sürdüreceğiz. Peki, bunun dışında en önemli şeylerden bir tanesi seçim beyannamesinde de bunu söylemiştik. Kent konseyi neden önemli; çünkü kenti yöneten insanlar ya da kentin. İnsanlarla bir arada olmak.

 

KENT KONSEYİNİ VE TOPLANTILARI STK’LARLA BERABER YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Biz bu zamana kadar bundan sonrada Allah nasip ederse Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber hangi tarzda olursa olsun, hangi etkinlik alanında olursa olsun mutlaka bir arada olup şehri en iyi nereye getirebiliriz beraber tartışmamız gerekiyor. Bunu yapı çalışmalarını tamamlayınca ve önümüzdeki aylarda muhtemelen gelecek senenin ilk zamanlarına rastlayabilir. Kent konseyi oluşturmak suretiyle buna benzer toplantıları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli üyeleri ile Başkanlarıyla yönetim kurulu ile beraber yapmayı hedefliyoruz.  Bizim göremediğimiz ya da sizlerin görüp de bizlere aktarmak istediğiniz şeyleri biz o kent konseyi sayesinde el birliği içerisinde ortak akılla yapmak suretiyle Aksaray’ımızı marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz.  Bunun için çalışmalarımız var gücü ile devam ediyor. Benim sizlerden istediğim hem dualarınız hem de bu noktada bizlere destek olmanız ve yardımcı olmanız.

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR DAĞILMAK PARÇALANMAK BİZİM DÜSTURUMUZ DEĞİLDİR

 Birlikten mutlaka kuvvet doğar ve bir arada olmanın da en güzel şeylerinden bir tanesi de budur. Dağılmak ya da parçalanmak bizim hiçbir zaman içinde düsturumuz değil. Doğru bir şey değil. Ama şunu da söylemek istiyorum genç olduğumuz için belki bizler birbirimize daha rahat bunu ifade edebiliriz. Şimdi genç olunca deli olur kanımız hızlı akar, çabuk karar veririz. Hemen olsun isteriz bazı şeyleri, öyle yaparken de bazen istemeden de gönlünü kırabileceğimiz bazı durumlar olabilir. Biz bunları da yaşıyoruz. Ama buda bir tecrübedir bu da bize bir akıl ağacıdır diyelim bunların hepsi olabilir, yaşanabilir. Ama söylediğim gibi bu içimizde bulunan coşkuyu iş yapabilme kapasitesini daha da üst noktaya gitmesi için bu kuvveti ve bu gücü hep beraber kullanmamız gerektiğine inanıyorum. Sizlerin özellikle gözleriniz parlıyor yani bir genç girişimci ancak böyle olur başkanımı tebrik ediyorum. Hem de ekibini tebrik ediyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum