-

AKSARAY YENİ MAHALLEDE KALDIRIM VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Aksaray Belediyesi, hizmetin gitmediği Yeni Mahallede yol genişletme ve kaldırım çalışmalarına başladı

AKSARAY YENİ MAHALLEDE KALDIRIM VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI BAŞLADI
15 Ekim 2014 - 15:52
Aksaray Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinden yeterince faydalanamayan kenar mahallelere hizmet götürmek bir eylem planı hazırladı. Bu eylem planı dahilinde kenar mahalleler öncelik sırasına göre belirlenerek belediye hizmetleri ulaştırılmaya başlandı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın seçim vaatleri arasında yer alan ve kenar mahallelerinde merkezi hizmetlerinden kolaylıkla faydalanmasını öngören çalışmalar Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince tek tek gerçekleştirilmeye başladı.

Hacılar Harmanı, Kurtuluş, Yavuz Sultan Selim, Bayrambaba, Bedir Muhtar ve Somuncu Baba Mahallerinde yapılan asfaltlama çalışmalarından sonra sıra Yeni Mahalleye geldi. Yeni Mahallede kaldırım çalışmasına başlayan Fen İşleri ekipleri, eş zamanlı olarak yol genişletme çalışmalarına start verdi. Devam eden çalışmaları incelemek üzere Yeni Mahalleye giden Başkan Haluk Şahin Yazgı,  mahalle sakinleriyle görüştü. Başkan Yazgı, Mahalle girişinden itibaren başlayan yol genişletme ve kaldırım çalışmalarının kış sezonu öncesinde bitirileceğini söyleyerek “Yeni Mahallemizin girişinde daha önce kaldırım yoktu. Ekiplerimiz kaldırım çalışmalarına başladılar. Aynı zamanda mahalle girişindeki yol çok dardı ve biz çözüm yolu olarak yolu genişlettik. Yol genişletme bittikten sonra asfalt atacağız. Böylece yolu kullanacak mahalle sakinlerimiz ve aynı zamanda da öğrencilerimiz rahat bir nefes alacaklar. Çünkü öğrencilerimiz okuldan çıktıktan sonra evlerine gidene kadar büyük sıkıntı yaşıyorlardı. İnşallah kaldırım vasıtasıyla da o sıkıntıyı  çözmüş olduk” dedi.

Mahallerinde yapılan çalışmaları yakından Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Koçak, yapılan hizmetlerden dolayı halkın memnuniyeti Başkan Yazgı’ya iletti. Muhtar Ahmet Koçak “Bizim mahallemiz daha önce hizmet konusunda geri kalmıştı ama Haluk Başkanımızın göreve gelmesiyle beraberhizmetlerini mahallemize ulaşmaya başladı. Şuan Mahallemizin girişinden sonuna kadar kaldırım çalışması, yol genişletme çalışması yapılıyor. Bir taraftan okulumuz büyüdü yani hizmet konusunda şu anda hiçbir sıkıntımız yok şükürler olsun. Haluk Başkanımızdandevamını bekliyoruz İnşallah” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum