-

BAŞKAN YAZGI'NIN EŞİ HASİBE YAZGI, MİSAFİRPERVERLİK ÖRNEĞİ SERGİLEDİ

Belediye Başkanının Eşi Hasibe Yazgı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Eşi Tülay Yılmaz’ı Zinciriye Medresinde Ağırladı...

BAŞKAN YAZGI'NIN EŞİ HASİBE YAZGI, MİSAFİRPERVERLİK ÖRNEĞİ SERGİLEDİ
23 Ekim 2014 - 09:31
Aksaray Üniversitenin 2014-2015 yılı akademik yıl açılış törenine katılmak üzere Aksaray’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konferans salonunda akademik öğrenimini tamamlayan öğrencilerin ilk dersine katılırken protokol eşleri de Aksaray’ın tarihi mekanlarını gezdiler. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eşi Tülay Yılmaz, Aksaray Valisi Ataklı’nın eşi, Rektör Acar’ın eşi ve Güzelyurt Belediye Başkanı Demircioğlu’nun eşi ve yatırımcı iş kadını Hatice Eroğlu’nunda aralarında bulunduğu protokol eşleriniBelediye Başkanı Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı Zinciriye Medresesinde ağırladı. Misafirlerine ev sahipliği yapan Hasibe Yazgı, bir dönemin ilim merkezi olan Zinciriye Medresesinin tarihi dokusunu ve özelliğini kaybetmeden kullanıldığını örnek göstererek medrese içinde oluşturulan kütüphane ve konferans salonunu gezdiler. Medrese içinde Akmek atölyeleri ziyaret eden protokol eşleri atölyelerde yapılan ebru sanatı ve çini sanatı örneklerine hayran kaldılar.

Başkan Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı, Bakan eşi Tülay Yılmaz’a Akmek’te üretilen Çini hat sanatı ve ebru sanatı örneklerinden oluşan hediyeler takdim etti. Protokol eşleri buradan Azmi Milli Un Fabrikasını ziyaret ettiler. Cumhuriyet Döneminde kurulan un fabrikasının halen faal ve faaliyet yapabilecek durumda olmasına şaşıran Tülay Yılmaz, Aksaray Belediyesinin tarihi ve kültürel mirasa değer verip sahip çıktığını belirtti.

Hasibe Yazgı öncülüğünde protokol eşleri buradan Somuncu Baba Külliyesine geçerek Somuncu Baba’nın manevi atmosferini teneffüs ettiler. Aksaray’ın manevi önderlerinden Somuncu Baba’nın türbesini ziyaret ederek dua eden Bakan eşi Tülay Yılmaz, Başkan Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı ve beraberindeki protokol eşleri Güzelyurt ilçesini ziyaret edip, ilçenin tarihi ve turistlik mekânlarını ziyaret ettiler.

                      

YORUMLAR

  • 0 Yorum