-

KOORDİNATÖR VEKİLİN EŞİNE HASİBE YAZGI EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı Hanımefendi, hafta sonu Aksaray’ın ilçe kongrelerine katılan Koordinatör Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in eşi Sehavet Tamer’i Aksaray’da ağırladı. Sehavet Tamer ilk olarak Hasibe Yazgı Hanımefendinin düzenlediği aşure programına katıldı ardından da Aksaray’ın tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

KOORDİNATÖR VEKİLİN EŞİNE HASİBE YAZGI EV SAHİPLİĞİ YAPTI
18 Kasım 2014 - 14:24
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı Hanımefendi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar ve yönetimini Zinciriye Medresesi’nde düzenlediği aşure programında ağırladı. Genel ve Mahalli seçimlerde kadın kollarına büyük görev düştüğünü ve hanımların seçimlerde etkin rol aldığını belirten Hasibe Hanım, aşure programına katılan Kadın Kolları Üyeleri’ne teşekkür etti.

Aşure programının bir diğer konuğu ise hafta sonu ilçe kongrelerine katılmak üzere Aksaray’a gelen Koordinatör Milletvekili İsmail Tamer’in eşi Sehavet Tamer Hanım oldu.

 Kayseri’den gelen konuğuna ev sahipliği yapan Hasibe Yazgı Hanımefedi, aşure programından sonra misafiriyle birlikte Azmi Milli Fabrikası’nı ziyaret ettiler. Sehavet Hanım Aksaray Belediyesi tarafından Sanayi Müzesi’ne dönüştürülen Azmi Milli’nin halen faal, çalışabilecek şekilde hazır olmasının hayranlık verici olduğunu söyledi ve fabrikayı tarihi ve kültürel bir miras olarak değerlendirdi. Misafirini yeni yapılan Saat Kulesi ve Eğri Minare’ye götüren Hasibe Yazgı, Eğri Minare’nin tarihini anlattı. Sehavet Tamer, Eğri minare için “bu mimari olarak harika bir yapıt” dedi. Son olarak Hasibe Hanımefendi, misafiriyle Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum