-

AKSARAY DA 143 ÜRETİCİYE 632 ADET DAMIZLIK KOÇ DAĞITILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği’nin öncülüğünde 143 üreticiye 632 adet damızlık koç dağıtımı gerçekleşti. Dağıtım törenine katılan Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan ve Serdar Baydar, koçları sahiplerine teslim ederken üreticilere hayırlı ve bol kazanç dilediler.

AKSARAY DA 143 ÜRETİCİYE 632 ADET DAMIZLIK KOÇ DAĞITILDI
19 Kasım 2014 - 14:48
Konya Ovası Projesi (KOP) ve HayvancılıkYatırımlarını Geliştirme Projesi kapsamında Konya Gözlü, Kırşehir Malya ve Sivas Ulaş çiftliklerinden getirilen 632 adet damızlık koç sahiplerine teslim edildi.Hayvan Pazarı’nda düzenlenen koç dağıtım törenine Vali Şeref Ataklı, Alay Komutanı Levent Ölmez, Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan ve Serdar Baydar, İl Genel Meclis Başkanı M. Muammer Tüzün, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, TSO Başkanı Ahmet Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Birliği Başkanı Bekir Kayan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda küçükbaş hayvan üreticisi katıldı.

Türkiye genelinde uygulanan hayvancılığı geliştirme projesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte koordineli yürütülmesi kapsamında, Aksaray’dada böyle bir projeyi uyguladıklarını söyleyen Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği BaşkanıMahmut Aktürk,  damızlık koçların hayvan ıslahında etkin rol oynadığını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü BestamiZabun’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Şeref Ataklı ise tüm küçükbaş hayvan üreticilerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Damızlık koçları, hayvanların kulak küpe numaralarına göre sahiplerine teslim eden Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz İlhan ve Serdar Baydar, üreticilere hayırlı ve bol kazançlar diledi.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum