-

AKSARAY'DA SAĞLIKÇILARDA AŞURE KARDEŞLİĞİNDE BİRLEŞTİLER

Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve Okul idaresi Muharrem ayı dolayısıyla hazırlamış oldukları aşureleri 550 öğrenci ve misafirlere dağıttılar.

AKSARAY'DA SAĞLIKÇILARDA AŞURE KARDEŞLİĞİNDE BİRLEŞTİLER
19 Kasım 2014 - 14:45
Okulun spor  salonunda gerçekleştirilen aşure programına Aksaray Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar, Okul Müdürü Hızır Faruk Maraşlıoğlu,Okul Aile birliği başkanı Zekeriya Altunsoy , davetli okul müdürleri , öğreniciler ve velileri katıldı.

Okul Aile Birliği ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu aşureleri öğrenciler afiyetle yediler.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra örf ve adetlerimizi de aşılamaya çalışıyoruz diyen Okul Müdürü Hızır Faruk Maraşlıoğlu; “Muharrem ayı geldiğinde yurdumuzun her köşesinde geleneksel olarak aşureler yapılıp dağıtılır. Muharrem Ayı acıların sonlandığı ve ağızların tatlandığı bir aydır. Bugün bizlerde yapmış olduğumuz aşureleri okulumuzda çocuklarımıza dağıttık. Bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Okul öğrencileri ise okulumuzda bu tür aktivitelerin olmasından mutlu oluyoruz. Çünkü hem örf, adet ve kültürümüzü tanıma fırsatı buluyoruz hem de okulumuzda ki diğer öğrenci arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz. Okul müdürümüz Hızır Faruk Maraşlıoğlu ve öğretmenlerimiz bizlere aşure ikram ettiler bizde afiyetle yedik diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum