-

AKSARAY'DA ARTIK HÜKÜMLÜLER KAMU YARARINA ÇALIŞACAK

Aksaray Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında denetimli serbestlik uygulaması kapsamında ‘Kamu Yararına Çalıştırma İşbirliği Protokolü’ imzalandı...

AKSARAY'DA ARTIK HÜKÜMLÜLER KAMU YARARINA ÇALIŞACAK
21 Kasım 2014 - 13:27
Valilik Makamında Vali Şeref Ataklı ve Cumhuriyet Başsavcısı Gürhan Aktaş arasında imzalanan protokole göre mahkemelerce haklarında ücretsiz kamu yararlı çalıştırma tedbiri verilenler ile mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle ve gönüllü olmak koşuluyla ücretsiz olarak kamuya yararlı bir işte çalıştırma yaptırımı verilenlerkamu kurumlarında temizlik, genel idare hizmetleri, onarım ve ağaç dikimi gibi işlerde çalışarak verilen cezalarını çekecekler.

Bir yıl sürecek protokolün hayırlı olmasını dileyen Vali Şeref Ataklı, yanlış yapmış hataya düşmüş insanların cezalarını hapiste değil de, akşam olduğunda ailelerinin yanında olacakları belirlenmiş saatler içinde kamuya yararlı işlerde çalışarak çekmelerinin o kişilerin yararına olacağını belirtti.

Cumhuriyet Başsavcısı Gürhan Aktaş ise Aksaray Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda daha önce belirlenen kurumlarda yapılan uygulamanın Aksaray genelinde bütün kamu kurumlarında yapılacağını ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum