-

AKSARAY HALK EĞİTİM MERKEZİ'Nİ ZİYARET...

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı Hanımefendi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar ve yönetimi ile birlikte Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı ile görüştü.

AKSARAY HALK EĞİTİM MERKEZİ'Nİ ZİYARET...
22 Kasım 2014 - 11:58
Ziyarette; Halk Eğitim Merkezi’nin gençlerin istihdamına yönelik açtıkları kursları değerlendiren Hasibe Yazgı Hanımefendi ve Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların ve şehir merkezindeki bir çok işletmenin kalifiye elemana ihtiyaç duyduğunu vurguladılar. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, işsizlere ve gençlere kendi yeteneklerini geliştirecek yeni kursların da açılabileceğini hatırlattılar.   

Seçim süreci boyunca Aksaray’ın mahallelerinde kapı kapı dolaşarak binlerce kadınla birebir görüştüklerini belirten Hasibe Yazgı Hanımefendi ve Ayşe Atar, okuma yazma bilmeyen hanımlara yönelik yeni kursların açılmasını talep ederek “Seçim sürecinde ve göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız çalışmalarda, hala okuma yazma bilmeyen hanımların olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Mahalle bazında yaptığımız çalışma sonucunda bizler, yeni bir proje başlatarak hanımları okuma yazmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dediler.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı ise Halk Eğitim merkezine yapılmış olan bu talep doğrultusunda okuma yazma kursu açılabileceğini işaret ederek, kursiyerlerin sertifika, hatta ilkokul diploması alabileceğini de belirtti.                         

Görüşmelerde Hasibe Yazgı Hanımefendi ile Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atar, şehrimizde mülteci olarak misafir edilen Suriye, Irak ve Sudanlı aileler için de yeni kurslar açarak onlara Türkçe öğretilmesi ve Türkçe’nin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda da görüş bildirildiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Arı, talep olması halinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde her tür branşta kursların açılabileceğini ifade etti.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum