-

MEDENİYETLER BAŞARILARINI EĞİTİME VE ÖĞRETMENE BORÇLUDUR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Öğretmenliğin nesil yetiştiren bir meslek olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, öğretmenin de bu manada geleceğin kurucusu olduğunu vurguladı.

MEDENİYETLER BAŞARILARINI EĞİTİME VE ÖĞRETMENE BORÇLUDUR
23 Kasım 2014 - 11:35
Öğretmenin, yeni neslin daha güzel bir gelecek içinde yaşaması için çalıştığını ve medeniyet inşasının temelini oluşturan eğitimin vazgeçilmezi olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Tarihi arenada varlık gösteren medeniyetler, başarılarını eğitime borçludurlar. Başarılı bir eğitim, milletlerin istikbalini şekillendiren en önemli unsurların başında gelmektedir ve öğretmenler bu eğitim sürecinin en önemli, vazgeçilmez aktörleridir” dedi. Geçmişi, geleceği ve hayatı anlamayı sağlayan, paylaşımları ve öğretileriyle bireyleri büyük ölçüde şekillendiren öğretmenlere, toplumların çok şey borçlu olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü, “ Mustafa Kemal’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği gün olan 24 Kasım, “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Milletimizin ve ülkemizin dünya sahnesinde daha iyi yerlerde olması, öğretmenlerimizin yetiştireceği dinamik, zeki, çalışkan, dürüst ve nitelikli genç nesillere bağlıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için gayret gösteren değerli öğretmenlerimize minnettarız” dedi

 

Prof. Dr. Mustafa Acar, kutlama mesajını, “Öğretmenlerimize, bizlerin ve nesillerin yetişmesine sağladıkları katkıları münasebetiyle teşekkür ediyor, günlerini kutluyorum” diyerek tamamladı.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum