-

ÖĞRETMENLER TOPLUMU DEĞİŞTİRME GÜCÜ TAŞIYAN BİLGE KİŞİLERDİR

Başkan Yazgı “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum" Dedi.

ÖĞRETMENLER TOPLUMU DEĞİŞTİRME GÜCÜ TAŞIYAN BİLGE KİŞİLERDİR
23 Kasım 2014 - 11:40
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Öğretmenlerimiz, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle bireyden başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir.” dedi.

Başkan Yazgı, mesajında, öğretmenlerin geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini kaydetti. Onlar bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu, mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirip görevlerin en soylusunu icra ederler. Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir" dedi.

Başkan Yazgı, öğretmenlerin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmelerinin geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunu belirterek  “ Hayattan, dünyadan, gelecekten, insandan umudun kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş, iyi işlenmiş eğitilmiş bir insanın evreni değiştirme kudretini en iyi bilen bir mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum