-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen bir törenle kutlandı. Törende yapılan konuşmalarda, öğretmenin, bireyin kimlik kazanmasında anne-baba kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
24 Kasım 2014 - 19:35
Program, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kaya yönetimindeki Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseriyle başladı. Fakülte öğrencilerinin kısa zaman sonra mezun olacağını ve öğretmen olarak göreve başlayacağını söyleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, “Genç öğrencilerimiz kısa süre sonra memleketin irfan mekteplerinde görev yapacaklar. Her biri yurdun farklı köşelerinde olan mektepler, göreve başladığınız andan itibaren hem güzellikler, hem de zorluklarla dolu olacak. Gözleri parlayan öğrenciler, geleceğe dair sizden bir şeyler bekleyecekler” dedi. Bir yanda cüzdanı ilgilendiren, özlük haklarıyla ilgili kısımlar, diğer yanda ise mesleğin kutsallığının olduğunu ve cüzdanla vicdan arasında bazen gelgitler yaşanabileceğini kaydeden Yılmaz, “Zorluklar elbette olacak ama bu zorlukları aşma noktasında gayret etmelisiniz ve vicdanınızı ön planda tutmalısınız” dedi.

- Çalışkan Nesiller Öğretmenin İyi Yetişmesiyle Mümkün -

Öğretmenlerin anne ve babalardan sonra hayata bakışı şekillendiren, kişilik ve kimlik kazanılmasına katkı veren ve bireylere hayatla ilgili bilgileri önemli ölçüde kazandıran insanlar olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bir ülkenin içinde bulunduğu duruma bakarak, o noktaya en fazla katkı veren kesimin öğretmenler olduğunun rahatlıkla söylenebileceğini belirtti. Yeni nesillerin daha iyi, daha çalışkan, daha üretken olmasının öğretmenlerin iyi yetişmesiyle mümkün olacağını ifade eden Rektör Acar, “Ülkemizin dünya ülkeleri arasında daha saygın bir noktada yer almasını istiyorsak, işe öğretmenlerimizden başlamamız gerekmektedir. Öğretmenlerimizi ne kadar bilgili, donanımlı, dürüst, çalışkan ve üretken yetiştirebilirsek, ülkemizin geleceğinden de o oranda daha emin olabiliriz” dedi. Prof. Dr. Mustafa Acar sözlerini, “Bizlerin bugünlere ulaşmamızda çok büyük emekleri olan vefakâr, cefakâr öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı iletiyor, günlerini kutluyorum” diyerek tamamladı.

- Öğretmenler Günü Özel Pastası Hep Birlikte Kesildi -

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından kürsüye, emektar öğretmenler adına Pakize Özbay ve İsrafil Doğan, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına ise ASÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu Şerife Koyuncu çıktı ve mesleğe ilişkin düşüncelerini anlatan birer konuşma yaptılar. Fakülte öğrencilerinden Hasan Bakar ve Burcu Aday’ın şiirlerini okumalarının ardından, tüm katılımcılar eşliğinde “Öğretmenler Günü Pastası” kesildi.

Düzenlenen tören, ASÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Uysal ve öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılması ve gezilmesiyle noktalandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum