-

AKSARAY BELEDİYESİ KALİTE ve HİJYEN STANDARDINI YAKALAYAN İŞLETMELERE GÜNEBAKAN SERTİKASI VERİYOR

Aksaray Belediyesi’nin, halkın daha temiz ve güvenli gıda tüketmesi aynı zamanda işletmelerin hijyen kalitesini yakalaması için başlattığı Günebakan Projesi’nin ilk sertifikası dün düzenlenen törenle birlikte işletme yetkilisine verildi.

AKSARAY BELEDİYESİ KALİTE ve HİJYEN STANDARDINI YAKALAYAN İŞLETMELERE GÜNEBAKAN SERTİKASI VERİYOR
03 Aralık 2014 - 16:08
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sertifikayı Has Döner’in işletme sahibi Çapan Demirci’ye teslim ederken uygulamanın Aksaray’a örnek olacağını söyledi.

Aksaray Belediyesi halkın daha güvenilir ortamlarda gıda tüketmesi ve alışveriş yapması için Aksaray’da bir ilk olarak Günebakan Projesi’ni hayata geçirdi. Geçtiğimiz aylarda meydanda ve alışveriş merkezlerinde standlar açılarak vatandaşlara ve esnaflara tanıtılan Günebakan Projesi’nin asıl amacı ise gıda imalatı yapan veya gıda ürünleri satan işletmelerin daha güvenilir olduğunu göstermek.

Projede, işletmelerin hijyen ve kalite standardını yakalamasını hem de halkın daha güvenilir gıda tüketmesini amaçlandıklarını belirten Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, proje kapsamında ilk sertifikanın Has Döner’e verildiğini söyledi. Günebakan sertifikasını işletme sahibi Çapan Demirci’ye teslim eden Başkan Yazgı:

“Belediyemizin başlattığı bir proje olan Günebakan Projesi nedeniyle şu anda Has Döner’deyiz ve Çapan Bey ile beraberiz. Günebakan projemizin Aksaray’da ilk defa uygulandığı yer olan Has Döner’in işletme sahibi Çapan Bey’i tebrik ediyorum. Sizlerin de bildiği gibi Günebakan, seçim beyannamemizde de ifade ettiğimiz bir çalışmamızdır. Buradaki amacımız hijyen kuralları ve standardını en yüksek derecede sağlayan kuruluşlarımıza sertifikalarını vererek halkımızın güvenilir gıda tüketimi yapabilmelerini sağlamaktır.

Bizler işletmelere Günebakan Sertifikası vermeden önce 20 madde üzerinde duruyoruz. Şu anda bu işletme, standartlar bakımından üzerinde durduğumuz maddelerin yaklaşık 19 tanesini tamamlayarak 100 üzerinden94 puan almak sureti ile bu sertifikayı almaya hak kazanmıştır. Belediyemizin verdiği bu sertifika ile halkımız ve şehir dışından ilimize gelen misafirler, gönül rahatlığıyla yemek yiyip alışveriş yapabilecekler. Ben işletme sahibimizi tekrar tebrik ediyor, bu vesile ile sertifikamızın Aksaray’daki diğer işletmecilerimize de örnek olmasını temenni ediyorum. 

Bizler, Aksaray’ı marka şehir yapmak istiyoruz. Nitekim marka şehir yaparken deburadaki işletmelerin kaliteli,güvenli ve hijyenik olmasını öngörüyoruz. Has Döner işletme sahibi ve çalışanlarını tekrar tebrik ediyor, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜNEBAKAN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR

Gönüllülük esasına dayanan Günebakan Projesi kapsamında verilen sertifikaları işletmelerin alması zorunlu tutulmayacak. Aksine Günebakan Projesi, işletmeler arasında teşvik edici özelliğe sahip olacak. Vatandaşlarımız işletmelerde özel Günebakan sertifikası veya amblemini gördüğünde o işletmenin belediyemizin denetimi altında olduğunu anlayacak.

 

GÜNEBAKAN SERTİFİKASI İÇİN AKSARAY BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜRACAATTA BULUNMAK YETERLİ OLACAK

Günebakan sertifikası almak isteyenler ilk olarak Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne müracaatta bulunacak. İşletme sahipleri, belediyenin kendileri için belirlediği kalite ve hijyen kurallarını kendi işletmelerinde uygulayıp denetime hazır olduğunu beyan edecek. Belediye bünyesinde kurulan uzman denetleme ekibi; işletmeyi, 100 puan üzerinden değerlendirmeye alacak. 80 puan ve üzeri alanlar sertifika almaya hak kazanacak. 80 veya daha altında puan alan işletmelere eksiklikleri bildirilerek belirli bir süre tanınacak ve bu süre içinde eksikliklerini tamamlayıp 80 ve üzeri puan alanlara sertifikaları teslim edilecek. Ayrıca Günebakan sertifikası verilen işletmeler, her altı ayda bir belediyenin denetleme kurulu üyelerince tekrar denetime tabi tutularak işletmenin temizlik ve hijyen konularında daha duyarlı olmasısağlanacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum