-

EN ÇOK OKUYANLARA ÖDÜL

Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesindeki kitaplardan en çok okuyan üç öğrenci ödüllendirildi.

EN ÇOK OKUYANLARA ÖDÜL
02 Aralık 2014 - 07:52
Aksaray Hüseyin Cahit Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesinden öğrencilerin daha fazla faydalanmalarını teşvik etmek amacıyla örnek bir uygulama başlatıldı. Her ay okul kütüphanesinden en çok faydanalan ilk üç öğrenciyi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Uygulama hakkında bilgi veren okul müdürü Hızır Faruk Maraşlıoğlu, teknoloji karşısında kitap okumanın azaldığını ve öğrencilerimize kitabı ve okumayı sevdirmek için böyle bir uygulama baştık dedi.Maraşlıoğlu, “Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur.Bizler öğrencilerimizin, anlama ve kavrama kabiliyeti yüksek, kendini doğru ifade edebilen, dinleme ve anlama becerisi gelişmiş bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz.

Bu projeyi bu hedefe ulaştıracak çalışmalardan birisi olması açısından çok önemsiyoruz. Kitap okumanın, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini sağlamalarının yanında, geleceklerini belirleyen üniversite sınavları için de hazırlayıcı olduğunu düşünüyoruz. Son yıllarda YGS ve LYS’de ağırlıklı olarak, okuma alışkanlığı olan öğrencilerin yapabilecekleri türde, uzun metinlere dayalı sorular çıkıyor. Özellikle edebiyat soruları yazarların eserlerini değil, içeriklerini de bilmeyi gerektiriyor.

Okul idaresi, projenin eğitim öğretim sezonu bitene kadar düzenli olarak devam edeceğini belitti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum