-

VALİ ŞEREF ATAKLI DAN " DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ " MESAJI

Aksaray Valisi Şeref Ataklı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle Bir Mesay Yayımladı Ataklı Mesajında...

VALİ ŞEREF ATAKLI DAN " DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ " MESAJI
03 Aralık 2014 - 10:07
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, medeni toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir.

Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir.

 Günümüzde bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri de engelli vatandaşlarına sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesidir.

Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir. Devletimiz bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödemekte, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza da aylık bağlamaktadır. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkânı veren düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle;  tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, bir gün değil her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Şeref ATAKLI                                                                                                                                     VALİ                                                                                       

YORUMLAR

  • 0 Yorum