-

AKSARAY BELEDİYESİ MECLİSİ 2014 YILININ SON TOPLANTISINDA ÖNEMLİ BİR KARAR ALDI

Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere çocuk maması, çocuk bezi, temizlik malzemesi, yağ, un ve muhtelif gıda maddeleri yardımı yapılması oy birliği ile kabul edildi.

AKSARAY BELEDİYESİ MECLİSİ 2014 YILININ SON TOPLANTISINDA ÖNEMLİ BİR KARAR ALDI
05 Aralık 2014 - 17:07
Aksaray Belediyesi 2014 Yılının son meclisi olan Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

İmar tadilat komisyonunda görüşülmek üzere tadilat dilekçelerinin havalesi, belediye birim müdürlüklerinin meclise havale edilen evraklarının görüşülmesinin ardından geçici işçi vize cetveli görüşüldü.

Bu arada Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde zor şartlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli vatandaşlara yardım konusu gündeme geldi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı bu konuda, geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’daki İl Başkanlarıtoplantısı öncesi Suriye ile sınır olan Akçakale ilçesinde insanların bir kısmının Suriye’de diğer kısmının ise Türkiye’de Akçakale’de kaldıklarını ve akrabaların iki ülke arasında bölünmüş olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Savaştan sonra geri dönüp geldiklerinde onları mülteci olarak değil, misafir olarak kabul ediyorlar. Diyorlar ki, Türkiye’deki bütün iller bizim burada yaşadığımız sıkıntıyı görsünler. Bir nebze de olsun bize yardım ederlerse bizi mutlu ederler. Oradaki kamplarda çok şükür devletimiz onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamış. Birleşmiş Milletler yetkilileri gelip bakıyorlar. BM’de şöyle bir standart var;sabah kahvaltısı akşam yemeği birde barınacak bir ortamın oluşması. Ama bizim oradaki insanlara bakış açımız standartlar üstü;sabah, öğle ve akşam yemeği veriliyor, ısınma ve barınma sorunları gideriliyor,eğitim için okul açılmış, market var.

               Orada çadırları gezme ve insanların yaşantılarını görme fırsatımız oldu. Tabi Allah kimseye vermesin, zor bir durum. Yurdunu terk edip buraya gelmeleri, hakikaten sıkıntılı bir durumdur. Şimdi savaş nedeniyle sınır kapanmış ve geçişler yok. Elbette kampta bir sıkıntı yok ama dışarıda kalan Suriyeliler var. Bunlara bizim yardım etmemiz gerekiyor, yardıma ihtiyaçları var.

               Oraya giden belediye başkanlarına, ilçeleri ayırdılar. Aksaray, İstanbul, Kahramanmaraş ve Düzce Belediyeleri olmak üzere Akçakale’ye gittik. Bizler gittiğimiz zaman kendi bütçemize uygun bir şekilde nasıl yardım ederiz diye istişare yaptık. Tabi yapacağımız bu yardımlar,ihtiyaçlarının birazını karşılar. Ama bizim de çorbada tuzumuz olsun. Bu sıkıntılı durumda onlara yardımcı olmakve bunu meclis üyelerimizle paylaşmak istedik. Bu insanlara yardımcı olursak iyi olur diye düşünüyorum.  Bu insanların bulunduğu yerde, insani ihtiyaçları karşılanırsa bir başka ile gitme ihtiyaçlarıolmayacak. Bu insanların ihtiyaçlarını yerinde karşılarsak daha mutlu olurlar.”

Başkan Yazgı’nın konuşmasının ardından Aksaray Belediyesi tarafından Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere çocuk maması, çocuk bezi, temizlik malzemesi, yağ, un ve muhtelif gıda maddeleri yardımı yapılması konusu oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 2014 yılının son meclis toplantısı dilek ve temennilerle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum