-

ŞAHİN, YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AİLESİYLE BULUŞTU

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’de Türkiye’nin 81 ilinden öğrenci bulunduğunu, bu durumun üniversite tanımına uygunluk bakımından önemli olduğunu kaydetti.

ŞAHİN, YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AİLESİYLE BULUŞTU
05 Kasım 2018 - 13:19
Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen tanışma kahvaltısında öğrenciler, akademisyenler ve idari personelle bir araya gelen Rektör Şahin, üniversitenin, etimolojik olarak evrensel şehir anlamına geldiğini, ASÜ’nün bu tanıma uygun bir üniversite olduğunu söyledi. Türkiye’nin her yerinden öğrenci çekebiliyor olmanın önemine vurgu yapan Prof. Şahin, “Hepimiz evrensel şehrin sakinleriyiz. Eğitim hayatımızda farklı illerden, farklı ülkelerden insanların bir arada olması dünyayı anlamak, kavramak ve yorumlamak bakımından çok mühim” dedi. Dil eğitimlerine dair de kısa bir açıklama yapan Şahin, Türkiye’de, çok uzun saatler boyunca kişilerin yabancı dil eğitimi almasına rağmen tüm sorunların henüz tam manası ile aşılamadığını ifade ederek, “Dil öğrenen ve dil öğreten bakımından bu süreci iyi yönetmemiz ve aksayan yanları hızla çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Dil konusu azim ve dikkatli takiple yakından ilgili. Bununla birlikte dil, devamlılık ve sürekli kullanım istiyor. Kendinizi geliştirmelisiniz. Yabancı dil öğrenmek kadar önemli bir başka unsur da Türkçeyi düzgün kullanmaktır. Kendi dilinizi de en iyi şekilde bilmeniz gerekiyor” dedi.

 

Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Yıldız da, eğitim hayatları boyunca öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, “Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz. Onlara her konuda destek olmaya hazırız. Sayın Rektörümüze de programımıza katıldığı için teşekkür ederiz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum