-

SANAT, GÜZELİ VE ESTETİĞİ ARAMA ÇABASIDIR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, kurumlar arası işbirliği ile yapılan her çalışmayı çok daha anlamlı bulduklarını söyledi.

SANAT, GÜZELİ VE ESTETİĞİ ARAMA ÇABASIDIR
21 Aralık 2018 - 14:01
ASÜ Eğitim Fakültesi Resim Bölümü, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile düzenlenen “Yansımalar” isimli karma serginin açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Özçifçi, serginin birkaç yönden önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin teorik eğitimlerinin pratiğe yansımış halleri olması bakımından serginin önemli olduğuna dikkat çeken Özçifçi, “Kurumlar arası işbirliği de bu serginin en önemli özelliklerinden. Bu durum ‘Evrensel düşünen, yereli gözeten’ sloganımızla da son derece uyumlu. Ayrıca, sanat ve kültür algısının gelişmesi açısından da bu etkinliği önemli buluyoruz” dedi. Sanatın, güzeli ve estetiği arama çabası olduğunu söyleyen Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Banu Davun da, seramik ve heykellerden oluşan eserlerin tekniklerine ilişkin bilgiler verdi. 50 eserin beğeniye sunulduğu sergide akrilik, yağlı boya, seramik düzenlemeler ve polyester heykel çalışmalarının bulunduğunu belirten Davun, “Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri üniversitemizin potansiyel öğrencileridir. Bu nedenle kurumlar arası işbirliği önemli. Öğrencilerimizi sanat ve öğretmenlik ekseninde yetiştiriyoruz. Zaman zaman düzenlediğimiz sergiler ve geziler gibi etkinliklerle de öğrencilerimizin donanımlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Bu, hem onların gelişimi, hem de Üniversitenin sanatsal üretimi açısından çok önemli” dedi.

 

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş, serginin düzenlenmesine emek veren isimlere belgelerini takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum