-

TARIM VE HAYVANCILIK PANELİ DÜZENLENDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda “Şereflikoçhisar’da Tarım ve Hayvancılık” konulu bir panel düzenlendi. Okulun yeni binasında gerçekleştirilen bu ilk etkinliğe ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da katıldı...

TARIM VE HAYVANCILIK PANELİ DÜZENLENDİ
21 Kasım 2014 - 13:43
Panelin açılış konuşmasını yapan Şereflikoçhisar Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selma Aytüre, okulun genel yapısından söz etti. Yeni bir okul olduklarını ve ilk mezunları bu yıl vereceklerini kaydeden Aytüre,“Yeni binamızda ilk etkinliğimizi düzenliyoruz. Binamızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemiz yeni bir üniversite olmasına rağmen çok başarılı bir üniversite. Okul olarak bir taraftan eğitim kalitemizi arttırmak, diğer taraftan Şereflikoçhisar’a faydalı olmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz panel, ilçemize verdiğimiz önemin bir yansımasıdır” dedi. Kaymakam Erol Karaömeroğlu ise üniversitelerin toplumla bütünleşerek, bilgi ve birikimlerini yapıcı bağlarla topluma aktarması gerektiğini söyledi. Panelin bu manada son derece önemli olduğuna değinen Kaymakam, “Tarımın olmadığı bir hayat olmaz. Tarım bir ülkenin en stratejik üretim alanıdır. Tarım ve hayvancılıkta yaşanan değişimler, topluma entegre edilmelidir” dedi.

- Şereflikoçhisar’da İki Okulumuz Var -

ASÜ RektörüProf. Dr. Mustafa Acar da panelde bir selamlama konuşması yaptı. Üniversitede son 3 yıl içinde yaşanan gelişmeleri sıralayan Acar, Şereflikoçhisar’ı ve ilçedeki okulları çok önemsediklerini söyledi. İlçenin idari olarak Aksaray’a değil, Ankara’ya bağlı olduğunu ve aslında bunun çok isabetli olmadığını belirten ASÜ Rektörü,“Ekonomisiyle, ticaretiyle, mesafesiyle Aksaray hinterlandında bulunan bir ilçeyi 150 kilometreyi aşkın bir noktaya bağlı tutmak, Şereflikoçhisar için bir avantaj değil; tam tersine dezavantajdır. Şehrin ileri gelenleri de bunun hakkını teslim ediyor” dedi. Aksaray’ın Türkiye’de sanayinin en çok teşvik edildiği illerden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Acar, “Şereflikoçhisar Aksaray sınırlarında olsa, yatırımların bir bölümü eminim bu noktaya kayardı. Şereflikoçhisar’da iki okulumuz var ve biz bu ilçeyi önemsiyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde çevre düzenlemesi gibi bazı eksiklerin giderilmesi için çalışıyoruz” dedi. Üniversitenin büyümeye ve niteliksel açıdan derinleşmeye devam edeceğinden söz eden Rektör Acar, Şereflikoçhisar’a tarımla ilgili bir bölümün kurulmasına dair talebe şöyle cevap verdi:“Yeni bölümlerin açılmasını bizler de istiyoruz ama bunun için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Binaların düzgün çalışabilir hale gelmesi, alt yapının hazırlanması, hoca eksiklerinin giderilmesi, arzu edilen bölümün öğrenci çekip çekmeyeceği gibi konular çok önemli. Yani bir bölüm açmayı planlarken hem öncesinin, hem de sonrasının dikkatli şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Ama biz her zaman pozitif yaklaşmaya devam ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi ve konuşmacılar sırasıyla görüşlerini ifade etti. Panelde Şereflikoçhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şenol Görgülü, Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başaran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Desteklemeler Daire Başkanı Burhan Demirok, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Taha Yıldırım birer konuşma yaptılar.

Panel soru-cevap bölümünün ardından katılımcılara plaketlerinin verilmesiyle son buldu. Paneli İlçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler takip etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum