-

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER FEDERASYONU 3.BELGESEL FİLM FESTİVALİ VE YARIŞMASINDA SAYILI GÜNLER KALDI

Türk Dünyası Gazeteciler federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir federasyon genel sekreteri NGC başkanı Bayram Ekici’yi ziyaret etti.

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER FEDERASYONU 3.BELGESEL FİLM FESTİVALİ VE YARIŞMASINDA SAYILI GÜNLER KALDI
08 Ağustos 2018 - 19:13
Demir ve Ekici Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve TGF olarak bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş oldukları son başvuru tarihinin 20 Ağustos 2018 olduğu “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması” hakkında istişarelerde bulundular. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Makedonya ve Türkiye’de yarışmada derece alacak filmelerin yapılacak Üniversite ve halk gösterimleri hakkında değerlendirmede bulundular. 

Konuyla alakalı açıklama yapan Demir ve Ekici bu yıl üçüncüsünü yaptığımız Belgesel Film Yarışması yine hem öğrenci dalında hem de profesyonel dalda kategorilerden oluşacak dediler. Bu yılda birbirinden güzel filmler yarışmaya katılıyor. Şuana kadar 100’ün üzerinde film başvurusu yapıldı.

Ayrıca bu Türk devletleri tarafından yaptığımız girişimler sonucunda ortak olarak “Türk Ana” filmi çekilmekte. Ülkeler arasındaki maneviyatı artırmak ve bağlılığı sağlamak adına yapılan bu film çekimi ilerisi için de sinema sektörüne etki yapacaktır. 

Birçok ünlü yönetmenin destek verdiği festival ve yarışmaya ilgi her geçen gün artıyor. Bu bağlamda bizlere katkı sunan proje ortaklarımızın, bakanlığımızın ve devletimizin bizlere daha fazla destek olması bu festivalin daha anlamlı ve faydalı olmasına katkı sağlayacaktır. 7 ülke 8 şehir bir festival slogonıyla çıktığımız bu yolda 06 Ekim 2018 günü İstanbul’da yapılacak olan Gala Gecemize tüm halkımızı bekliyoruz dediler.

Festival ve yarışma ile ilgili geniş açıklamayı http://www.tdgf.org.tr/ internet sitesinden takip edebilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum