-

TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİLERİ AKSARAY'DA BULUŞTU

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 26-27 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen İş’te Kadın Zirvesine kapsamında ülkemizin birçok farklı bölgesinden Kadın girişicimler ilimize gelirken, düzenlenen program katılımcılar tarafından tam not aldı.

TÜRKİYE'NİN KADIN GİRİŞİMCİLERİ AKSARAY'DA BULUŞTU
29 Eylül 2014 - 14:38
İş Dünyasının birçok başarılı kadını zirvede yer alırken ilk gün açılış ’ta konuşan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melek Elyiğit yapmış olduğu açıklama da; “ Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde kadınlarımıza verilen önem her geçen yıl artarak devam etmektedir. Bugün ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için biz kadınlara da büyük işler düşmektedir. Öncelikle işe eğitimden başlamamız gerektiğinin ve eğitimin başarılı olmada en büyük etken olduğunun bilincinde olmamız gerekmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu bizlere sürekli olarak bu eğitimlerin artırılarak kadınlarımızın daha başarılı olmasını ve Türkiye’nin ekonomide daha iyi yerlerde olabilmesi için kadınlara ihtiyaç duyduğunu bu yüzden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyecekleri iletmesi biz girişimci iş kadınlara ışık olmaktadır. Ben bu yüzden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Genel Başkanımız RifatHisarcıklıoğlu olmak üzere ATSO Başkanımız Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanımız Fatih Tekin’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aksaray’da girişimcilik noktasında kadınlara büyük önem verildiğini dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış açıklama da; “Aksaray Ticaret ve Sanayi odası olarak kadınların hem sosyal hayatta hem de iş hayatında daha fazla inisiyatif ve görev üstlenmesi gerektiğini belirttik ve bu kapsamda önemli çalışmalar yaptık. Organize sanayi bölgesi başta olmak üzere iş adamlarımıza ve yatırıcılarımıza kadınlarımızın istihdamı noktasında birebir görüşerek ilimizdeki kadın istihdam oranını yukarılara çıkarmaya çalıştık.

Hayatın her alanında sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak, ekonomik ve siyasi birçok sorunun çözümü için kadınların güçlendirilmesi gerekir ancak dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de toplumsal yaşamın en temel alanlarında dahi kadın ve erkek arasındaki eşitsiz güç ilişkileri nedeniyle bu şartın tam olarak hayata geçirildiğini söylemek mümkün değildir. Bizler ATSO yönetimi olarak çıkmış olduğumuz yolda kadınlarımızın daha iyi koşullar ve daha iyi şartlar altında istihdam edilerek ülke ekonomisine katkıda bulunmasını istiyoruz. Tabi ki bunlar sadece benim veya bizim değil bütün ülkemizin ve sanayici iş adamlarımızın düşüncesi olmalıdır.

Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde koymuş olduğu hedeflere ulaşabilmesi için kadınlarımızın da girişimcilik hayatında daha aktif ve başarılı olmaları gerekmektedir. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için sanayi alanında olduğu kadar yeni girişimcilerin iş hayatına kazandırılmasında ilimizde başrol oynamaktadır. 12 aylık görev süremizde girişimcilik kurslarında 3 adet kursu tamamlamış önümüzde ki günlerde de bunlara ek olarak 3 kursumuz daha düzenlenecektir. Kısacası kurs sayımızı yıla oranlar isek her iki ayda bir girişimcilik kursu düzenlemeye çalışıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kursların en büyük özelliği ise kadınlarımızın erkeklere oranla daha fazla yer almasıdır. Biz sizleri önemsiyoruz, sizlere büyük değerler veriyoruz ve sizlerle gurur duyuyoruz. Allah yapmış olduğunuz çalışmalarda başarılı olmanızı daim eylesin. Kadın girişimciler kurulumuz böyle bir organizasyon düzenlediği için başta başkanımız melek hanım olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Sizlere de uzak yakın demeden programa eşlik ettiğiniz şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” Dedi.

2 Günlük program kapsamında Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Müşteri ilişkilerinde süreklilik konularında panel düzenlenirken zirveye katılan misafirler Aksaray Kültür gezisine katılarak ilimizin tarihi mekânlarını gezme fırsatı buldular.  Grand Altuntaş Otel’de düzenlenen Gala yemeği sonra Umut Zen konseri ile günün yorgunluğu atan İş Kadınları bu güne kadar birçok kez bu tür programların düzenlendiğini ama Aksaray’daki programın bir başka olduğunu dile getirerek emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum