-

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ, KALKINMANIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, üniversite-sanayi işbirliğini daha da geliştirmek adına çalıştıklarını, kampüsün imkânlarının iş dünyasının hizmetinde olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ, KALKINMANIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
15 Şubat 2019 - 14:26
Rektör Şahin, işadamı Mustafa Saatçioğlu’nu ziyaret etti. Çift Kartal Değirmen Sanayi Fabrikasındaki çalışma ofisinde Saatçioğlu ile görüşen Şahin, ASÜ’deki laboratuvarlardan ve yapılan işlemlerden söz etti. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok analizin uzman bir ekip tarafından gerçekleştirildiğini ve raporlandığını belirten ASÜ Rektörü, “Laboratuvarlarımız farklı kurumlar tarafından verilen yetki sertifikalarına da sahip. Burada bulunan cihazlar sadece şehrimize değil, bölgemize de hizmet verebilecek nitelikte” dedi. İşbirliklerinin ve özellikle de üniversite-sanayi işbirliğinin toplumsal kalkınmayı sağlayacak en önemli unsurlardan birisi olduğuna da dikkat çeken Prof. Şahin, şehrin tüm dinamikleriyle uyum içerisinde çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı. İşadamı Saatçioğlu da Rektör Şahin’e ziyareti münasebetiyle teşekkür etti; fabrikanın üretim bölümlerine ve yapılan işlemlere ilişkin bilgiler aktardı.

Şahin’e gezisi esnasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz da eşlik etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum