-

VALİ ALİ MANTI AKSARAY KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Vali Ali Mantı Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğünü ziyaret etti. Kentin turizm alanındaki hak ettiği yere getirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında İl Müdürü Mustafa Doğan’dan bilgi alan Vali Ali Mantı Aksaray Müzesinde kentin tarihi ve kültürel değerleri ve eserlerinin yer aldığı sergi salonlarını gezerek incelemelerde bulundu.

VALİ ALİ MANTI AKSARAY KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
07 Temmuz 2019 - 11:43
Kurum ziyaretleri kapsamında Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Ali Mantı İl Müdürü Mustafa Doğan ile görüştü. Doğan’dan Aksaray’ın sahip olduğu kültür varlıkları, tarihi eserleri ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aksaray’ın kültür ve turizm alanında muhteşem bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Vali Ali Mantı Kapadokya içerisinde yer alan Aksaray’ın kültür ve turizm alanında gelişimi ile ilgili önemli çalışmaların yapıldığını, sanayi ve tarım şehri kentin turizm alanında da hak ettiği noktalara taşınması, şehrin tarihi ve kültürel derinliğinin ortaya çıkarılarak Aksaray’ın bu alandaki önemini daha iyi ortaya koyulacağını ifade etti.

Vali Ali Mantı daha sonra Aksaray Müzesini ziyaret etti. Müze Müdürü Yusuf Altın ve arkeologlar ile görüşen Vali Ali Mantı Aksaray Müzesinde sergilenen eserler hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Ziyarete açık eserleri ile Aksaray Müzesinin en zengin müzelerden biri olduğunu, onlarca medeniyete ait kalıntıların Aksaray Müzesinde yer aldığı ifade eden Müze Müdürü Yusuf Altın 3 önemli bilimsel kazının Aksaray’da halen devam ettiğini müzede kentin 11 bin yıllık tarihine ışık tutan çeşitli dönemlere ait eserlerin sergilendiğini kaydetti.

Anadolu’daki en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Aksaray’a gelen yerli ve yabancı turist sayısının her yıl artarak devam ettiğini ifade eden Vali Ali Mantı bu alanda yapılacak çalışmaların önemini belirterek şehrin turizm alanında kısa sürede hak ettiği noktaya geleceğine inandığını belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum